Geoană solicită Guvernului simplificarea schemelor de ajutor de stat

(C.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 13 februarie 2009

Geoană: MF nu trebuie să găsească doar soluţii pentru supravieţuire, ci pentru continuarea unor proiecte importante.

Geoană: MF nu trebuie să găsească doar soluţii pentru supravieţuire, ci pentru continuarea unor proiecte importante.

Principalii beneficiari vor fi companiile din industria auto

PSD şi PD-L, poziţie comună privind amendamentele la Legea Bugetului

Preşedintele Senatului şi, totodată, liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, că a solicitat, în cadrul şedinţei Biroului Politic Coordonator Central (BPCC) al coaliţiei, simplificarea procedurilor de acordare a ajutoarelor de stat pentru companiile dispuse să investească în ţara noastră.

Conform liderului PSD, discuţiile în cadrul coaliţiei au vizat identificarea unor soluţii privind marile platforme industriale şi simplificarea schemelor de ajutor de stat şi de sprijin pentru dezvoltarea activi­tăţilor. Geoană a identificat posibile ajutoare pentru investiţia Ford de la Craiova, pentru uzinele Dacia, dar şi pentru o mare companie americană ce deţine o investiţie la Arad.

Preşedintele PSD a opinat că Guvernul ar trebui să-şi creioneze o strategie mai transparentă şi mai coerentă în privinţa finanţării deficitului extern, prin relaţiile cu UE şi eventual cu FMI.

"Este clar că există o presiune foarte mare pentru finanţare externă şi ar trebui să ştim din partea Guvernului care sunt opţiunile pe care le are şi, dacă se decide că este nevoie de un acord cu Fondul, să vedem în ce condiţii, să nu fie cumva atât de constrângătoare încât să sugrume proiectele sociale şi de investiţii publice", a susţinut Mircea Geoană, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, liderul PSD a explicat că BPCC a stabilit ca bugetele pe 2009 ale comunităţilor locale să nu fie mai mici decât cele care le-au revenit în 2008, cu scopul de a asigura judeţelor resursele necesare pentru depăşirea crizei.

Liderul PSD a adăugat că discuţiile în cadrul coaliţiei au vizat şi bugetul alocat cercetării, inacceptabil în opinia sa: "Aşteptăm decizia Comisiei Europene şi a Consiliului European din martie, dedicat Agendei Lisabona, unde se preconizează o notă proastă pentru România.

Consider că Ministerul Finanţelor are obligaţia să găsească soluţii, împreună cu celelalte ministere, pentru ca cercetarea să primească nu numai resursele necesare pentru supravieţuire, ci şi pentru continuarea unor proiecte importante". Preşedintele Senatului a mai precizat că în cadrul şedinţei s-a dezbătut şi politica PSD şi PD-L privind amendamentele depuse de parlamentarii celor două formaţiuni la proiectul Legii bugetului de stat pe 2009, precum şi situaţia agriculturii, un proiect de construcţii de locuinţe şi unul de construcţie a drumurilor judeţene.

Liderul PSD a comentat şi "incidentul" din Parlament în care PD-L îl propusese pe fostul ministru pesedist Gabriel Oprea ca membru al Comisiei pentru controlul activităţi SRI.

Geoană a infirmat faptul că ar fi avut loc o discuţie pe această temă în cadrul BPCC, şi a precizat că acest subiect trebuie închis definitiv. "Pot, însă, să spun public că una este să mângâi pe creştet o persoană care, eventual, ţi-a folosit la un moment dat, şi alta este să încerci să-l impui într-o funcţie", a mai spus Geoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb