George Ciamba va prezida reuniunea Consiliului Afaceri Generale

D.D.
Internaţional / 18 iunie 2019

George Ciamba

George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, va prezida, marţi, la Luxemburg, ultima reuniune a Consiliului Afaceri Generale (CAG) organizată pe durata mandatului Preşedinţiei României la Consiliul UE şi va preda, simbolic, calitatea de preşedinte al Consiliului către omologul său finlandez.

"În timpul celor aproape şase luni de mandat, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, prin formatul Consiliul Afaceri Generale, a aprobat dosare cu o importantă semnificaţie pentru cetăţeni. Pe agenda discuţiilor se vor afla teme de interes, precum Cadrul Financiar Multianual 2021-2027. Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene a avut ca obiectiv continuarea negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, care să faciliteze elaborarea unei versiuni revizuite a documentului de negociere, bază pentru un schimb de opinii la Consiliul European din iunie. În cadrul reuniunii de mâine, Preşedinţia română va prezenta un document de negociere revizuit/negobox care să poată fi baza unei decizii ulterioare la nivelul liderilor UE, în această toamnă. Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene a obţinut, pe durata mandatului, închiderea negocierilor privind 10 propuneri sectoriale aferente Cadrului Financiar Multianual", afirmă sursa citată.

În cadrul Consiliului Afaceri Generale se va discuta şi despre pachetul privind Extinderea şi Procesul de Stabilizare şi Asociere, una dintre temele la care Preşedinţia României la Consiliul UE a lucrat intens încă de la preluarea mandatului, considerând de o importanţă strategică consolidarea rolului regional al Uniunii Europene.

La reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Luxemburg, miniştrii vor pregăti Consiliul European din 20-21 iunie 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb