GEORGE SIMION: "AUR părăseşte sala de plen în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului"

A.B.
Politică / 22 februarie 2021

"AUR părăseşte sala de plen în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului"

Grupul parlamentar al AUR va părăsi sala de plen în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului, a anunţat, luni, la dezbaterea "Ora prim-ministrului", liderul formaţiunii, deputatul George Simion, conform Agerpres.

"Bătaia de joc a atins cote maxime. Grupul parlamentar AUR va părăsi sala de şedinţe în semn de solidaritate cu minerii din Valea Jiului şi cu toţi lucrătorii din domeniul energetic, pentru că, din păcate, domnule Cîţu, acest Guvern nu are o strategie, o viziune, un plan pentru România şi pentru că, din păcate, în afară de lozinci, de minciuni, pentru că la conducerea complexelor energetice s-a tot perindat clasa noastră politică, când de stânga, când de dreapta, nu avem cu ce să îi bucurăm pe aceşti oameni şi în spirit de solidaritate cu ei, domnule Cîţu, pentru că ei nu cred minciunile doamnei Turcan şi pentru că ei încă sunt la ora asta în mină, din păcate, pentru că este forma lor de protest extrem prin care îşi pun viaţa în pericol, noi, cei de la AUR, vom părăsi aceste dezbateri", a declarat George Simion în plenul Camerei Deputaţilor.

El a subliniat că trebuie găsite soluţii pentru aceste probleme ale minerilor şi a criticat analogia premierului Florin Cîţu cu mineriada.

"Poate vă veţi trezi, domnule Cîţu, şi veţi înţelege că românii au nevoie de soluţii şi ce le oferiţi dumneavoastră: închiderea minelor, locuri de muncă încă trei luni. Ce predictibilitate?! Vreţi să le daţi cursuri de reconversie socială. Am tot auzit de 20 de ani această placă. Nu există aceste cursuri. Minerii de astăzi care mai au forţă de muncă vor ajunge culegători de sparanghel în Germania. Acesta este finalul de piesă, dacă vreţi, al unei clase politice epuizate. Nu aveţi soluţii. (...) Nu vindeţi gazele din Marea Neagră, nu daţi legea offshore pe care sunteţi pregătiţi să o daţi, nu vindeţi portul Constanţa (...) şi Poşta Română. Domnule Cîţu, vorbesc în numele românilor, este timpul să-i ascultaţi! Lăsaţi analogiile din astea elucubrante cu mineriada! Ce treabă are?! Dacă oamenii aceia veneau la Bucureşti să-şi apere drepturile, ce treabă are cu acest episod negru din istoria României. Domnule Cîţu, dumneavoastră v-aţi luat salariul. Minerii din Valea Jiului nu şi-au luat nici până astăzi salariul şi nici nu mai cred în minciuni şi veniţi cu soluţii. (...) Trebuie să dăm soluţii românilor, nu circ, nu lozinci, nu demagogie", a spus Simon.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. bine duceti solidaritatea cu minerii pana sub pamant! Si vreau sa-i spun acestui papagal de la aur ca eu am avut de luat 8 salarii cand uzina a dat faliment pe vremea lui Nastase!!

    Teatru ieftin marca Simion.

    1. Da ,lătrători , neuroni mai puțini...

      Curat lătrători . Dar le-a zis-o ! Care va să zică , la ...sparanghel cu ei !

    Ce solutii a dat "aur" minerilor? Sa parasesti sala parlamentului da dovada de lasitate,nu de solidaritate! Solidaritate ar fi fost daca parlamentarii "aur" donau salariile grase de parlamentari acestor mineri! Si luna aceasta,si cealalta si sa o tina tot asa! Ce solutii prezinta adunatura de parlamentari dun gasca "aur"?

    1. Solutiile sunt simple - alocarea de bani de la buget pentru sustinerea mineritului.

      Mi se pare ipocrizie pura ca mineritul de crypto care are impact ecologic de 10x mai mare sa fie tinut in brate de banci, guverne, corporatii, iar mineritul clasic sa fie aruncat la groapa lasand in frig mii de familii din Deva, Hunedoara, etc.

      Sa mearga Raluca Turcan in mina sa vada cum e acolo.. dupa care vorbim la TV de mineri.  

    Sunt AUR curat acești băieți împotriva asasinilor economici care conduc Romania in momentul de față. Diana Sosoaca e viitorul acestei țări - va candida la prezidențiale după regimul Iohannis și va spulbera orice candidat al dreptei și stângii la un loc.

    1. alo ,psihiatria ?.......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb