George Simion, o mişcare deşteaptă

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 8 februarie 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Liderul AUR a decis şi a făcut public acest lucru ca europarlamentarul Cristian Terheş să deschidă lista partidului la alegerile europarlamentare. După cum se ştie, deşi AUR a avut un scor surprinzător de bun la legislative, nu a participat la europarlamentare. Iar retorica acestei formaţiuni este deseori ancorată în raportarea României la UE. Să încercăm să privim mai departe. Dincolo de această mişcare politică.

AUR este în mod cert un partid de tip suveranist. Alcătuit din multe personalităţi animate de reale sentimente patriotice. Cu biografii clare sub acest aspect. Adversarii au încercat să marginalizeze AUR. Şi să-l stigmatizeze. Atât adeversarii politici, cât şi o serie întreagă de reprezentanţi mai mult sau mai puţin legitimi ai societăţii civile. Culmea este că până şi agenţi ai serviciilor secrete oficiale sau aparţinând statului subteran au insinuat în mod insistent, pervers, spun eu, că AUR în general şi George Simion în special ar fi un produs al acestora. Lipsit de o ancoră în Uniunea Europeană şi de alte conexiuni externe, AUR a putut deveni până la un punct ţinta predilectă a neomarxiştilor, dar chiar şi a unor oameni politici din lumea occidentală care, de bună credinţă fiind, s-au lăsat antrenaţi în fel de fel de supoziţii anti-AUR. Vorbim despre un partid care devine din ce în ce mai relevant pe scena politică internă şi care urmează, eu sunt absolut convins, să joace un rol important şi în plan extern. Şi iată cum.

În mod cert, AUR este al doilea partid cu priză electorală din România. Vine fix în urma PSD. În fiecare zi care trece, lasă PNL în urmă. Liberalii sunt din păcate în cădere liberă, pentru că au mers în trena lui Klaus Iohannis, pentru că s-a lăsat amăgiţi de unele cântece de sirenă de la Bruxelles, pentru că au renunţat la substanţa lor naţională şi cu adevărat liberală şi, fireşte, nu în ultimul rând, pentru că au guvernat mizerabil. Oricât ar încerca persoane ca Rareş Bogdan să întoarcă până la alegeri acest parcurs, eşecul, cel puţin la viitoarele alegeri, este garantat. Dar în condiţiile date, România trebuie guvernată. Şi nu oricum.

Nici PSD, deşi a executat cu iscusinţă un dans duplicitar, fiind la putere şi comportându-se deseori ca şi când ar fi în opoziţie, nu are resurse de creştere. Dimpotrivă. În curând, acest tip de joc va înceta. Din momentul în care PSD va avea un premier până la alegeri, rolurile se vor inversa. Liberalii vor fi cei care, încercând să recupereze teren, vor face un joc de opozanţi din interior. Dar în timpul scurt care le-a mai rămas, vor fi prea puţin credibili. Cum precizam mai sus însă, România va trebui guvernată şi după 2024. Şi nu oricum. Chiar dacă războiul din Ucraina se va încheia, multiplele crize şi consecinţele acestora îşi vor face efectele şi după 2024. Singura şansă a României este ca, începând din 2025, să aibă un preşedinte animat de reale sentimente patriotice, frecventabil în ceea ce priveşte raporturile cu partenerii noştri euroatlantici şi cu coloană vertebrală. Nu este însă suficient. Vom avea nevoie de un Guvern stabil. Un Executiv puternic şi durabil presupune însă o coaliţie. E limpede că în epicentrul viitoarei coaliţii se vor plasa social-democraţii. Aceştia vor avea nevoie nu numai de o majoritate solidă, realizată cu unul-doi parteneri politici, ci şi de o relegitimare în faţa electoratului sub aspectul unor mesaje de tip suveranist, până acum cvsi-absente. Ambele condiţii sunt întrunite de AUR. AUR poate consolida o eventuală majoritate realizată în jurul PSD şi poate contribui la relegitimarea în ochii cetăţenilor României a social-democraţilor. Desigur, fără a împinge PSD-ul la o izolare în raport cu partenerii noştri euroatlantici.

O viitoare alianţă PSD- AUR este după opinia mea mai mult decât o necesitate. Este de neevitat. Până la sfârşitul anului viitor, AUR va trebui în acest scop să-şi şlefuiască şi să-şi modereze o parte din retorica politică. Aducerea la vârf a lui Cristian Terheş, alianţa încheiată cu PNŢCD au desigur în vedere acest obiectiv. Nu este însă suficient. Acum este rolul lui George Simion, în parteneriat cu Cristian Terheş, să prezinte opiniei publice un număr semnificativ de candidaţi pentru europarlamentare asemănători profilului politic al liderului ţărănist, care a devenit lider AUR. Oameni care să ştie să se bată în Parlamentul European în mod real şi nu teatral, pentru interesele naţionale ale acestei ţări. Şi care, în acelaşi timp, trebuie să se manifeste ca europeni pur sânge.

Aducerea lui Terheş într-o poziţie atât de importantă la vârful AUR este doar o mişcare deşteaptă dintre multe alte mişcări deştepte care trebuie făcute. Până la alegeri este suficient timp pentru ca AUR să devină mai frecventabil în plan extern, iar PSD mai credibil în plan intern. Liberalii vor avea următoarea decadă electorală timp suficient să-şi lingă rănile, să-şi abandoneze trecutul apropiat, să se întoarcă la trecutul luminos pe care l-au avut şi să-şi recâştige electoratul pierdut.

Şi ceea ce este şi mai important, dacă PSD împreună cu AUR şi probabil cu UDMR sau cu alte formaţiuni politice mai mici va fi capabil să realizeze în jurul său o majoritate parlamentară de peste 60%, atunci şi suveranitatea pierdută ar putea fi recuperată pe calea unei noi Constituţii, atât de necesare. O Lege Fundamentală nouă şi în niciun caz o Lege revizuită. Ocazie cu care ar mai putea fi rezolvate încă două proiecte de ţară extrem de importante: reforma administrativă şi o reformă reală a Educaţiei.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Comportamentul golanesc al liderului acestui partid si al fostei membre de partid Sosoaca (care dincolo de discursul si atitudinea de mahala s-a dovedit a fi o marioneta a rusilor) spune suficient de mult despre acest partid. Dincolo de vorbe (mestesugite), raman faptele (deplorabile).

    1. Tu îi preferi pe alde Popescu, lupi ahtiați după bani, ce pozează în blăni de mielușei în timp ce distrug tot ce mai e de distrus din țara asta.

      Evident ca nu prefer hotii si idiotii, dar nici nesimtitii, golanii si oamenii rusilor nu prefer.

      Pana acum AUR nu a dovedit nimic concret in afara de vorbe mestesugite si actiuni golanesti.

      Nu s-a dovedit a fi mai presus cu ceva decat ceilalti, insa despre ceilalti macar am siguranta ca nu sunt vanduti rusilor (cel putin la nivel de conducere). Sosoaca ne-a aratat foarte clar pe cine slujeste. 

      Corect.

      Ce ar putea să dovedească din moment ce nu au fost la guvernare? Fac și ei un joc de opoziție pe care îl poți aprecia sau nu. Ceva de genul făceau și idolii dumneata din USR acum vreo câțiva ani când făceau circ prin Parlament, agresau parlamentarii altor partide și întrerupeau diverse ședințe parlamentare cu diverse proteste lamentabile.

      Pe AUR îi vom vedea după ce vor ajunge inevitabil la Guvernare și îi vom putea judeca după vorbe nu fapte.  

      P.S. Văd că tot o repetați pe aia cu rușii, poate poate se lipește ceva. Au mai folosit unii rețeta asta și pe Trump și s-a dovedit până la urmă că a fost o minciună propagată de Deep-State-ul american (vezi Twitter Files).  

      rectificare: îi vom judeca după fapte nu vorbe.

      Pe aia cu rusii a demonstrat-o Sosoaca (s-a lipit deja).

      Faptele liderului AUR, dincolo de limita bunului simt si in cel mai golanesc spirit autohton sunt evidente si concludente. 

      Pentru mine situatia este clara, iar chestia cu inevitabila guvernare a AUR este doar o iluzie. Romanii nu sunt chiar atat de usor de prostit.

    Slava AUR !!!

    multi romani vor da votul ptr.ei, 

    nu ca ar fi foarte buni,ci ptr. ca contraoferta este JALNICA,

    DOVEDIT DE NENUMARATE ORI, INCAPABILI SI VANDUTI/CORUPTI 

    Terhes ar trebui sa devina presedintele AUR.nu am incredere in politicieni,dar pentru acest om as face exceptie de la regula.apoi,urmeaza presedentia,daca si oamenii padurii si stapanii lor externi vor accepta.

    Cum ar putea arata o coalitie intre un partid nationalist/ultra conservator? (sau ce doctrina o avea aur), unul care se pretinde social-democrat si unul care reprezinta o minoritate. In teorie AUR se bate cap in cap in special cu UDMR dar si cu asa-zisii social-democrati.

    Dupa ala de la fonduri europene asta ne mai lipsea : un popa presedinte!! Intr-un fel e normal, cand se ingroapa o tara intreaga! Pe cei din corul bisericesc ii stiam : lista lui Gusa...

    miroase tot a SRI si aici!

    cum stiu ei sa puna circ nou pe mesele si televizoarele Romanilor ca sa nu se plictiseasca. 

    Plus ca sa nu uitam AUR = CAL TROIAN PSD!!!  

    Cei de la "servicii 1 si unsfert" au dovezi cu mult timp in spate. 

    Se vad destul de bine legaturile; urmariti firul naratiunii. 

    Au stat la "un conac", la "o poveste" cv "destepti" si au zis ce imbolduri sentimentale sa mai dam prostilor; era logic ca asta cu "patriotismul si dragostea de tara va VINDE! Cum sa nu vanda asa nostalgie "patriotica" cand Romanii au muncit peste 30 de ani peste granita si au trimis bani in tara la batrani si HOTI?! 

    Orice "desenator" de profile "psohologice /sociologice" poate sa intregeasca tabloul emotional al unei natii /generatii furate. 

    Plus ca si cei din politie ce se ocupa cu "hotii" si "victime" pot desena rapit profilele sociologice si psihologice de ambele porti; pot chiar desena si profilele "potenitalilor salvatori" (da ...da.... cu asta se ocupa serviciile). 

    Periodica o sa avem Victima - Persecutor -Salvatori unde in timp victima poate sa devina salvatoare, persecutorul victima si salvatorul persecutor si inversa relatiilor in timp /cu timpul. 

    Sunt lucruri dovedite! 

    AUR = CAL TROIAN!!! dac ajunge la guvernare cade moneda si banca nationala in mana "federatiilor" externe. (nu ca ar fi vina AUR= este oricum un proces natural al lucrurilor). 

    Ce variante avem pentru Romania; fie ii dam in 10 ani reset la lei, fie tinem leii ca in Japonia si o sa avem dobanzi negative, fie adoptam euro si intram iar pe crestere prin credit si speculatii active mai mult ca productivitatea reala din piata; adica exportam yielduri la bonduri si consumam de spargem intern fara productivitate reala ca procent din pib; sau mai bine zis cu indexul TFPului in cadere; adica vom continua sa vinde active din tara / detineri; pana cand trendul demografic va da iar semne de long boom si long productivitate / competitivitate interna. 

    Se vede destul de clar in magazine; ma uitam era o postare pe un site de economie cu top industrii si firme in Romania cu salarii si angajati: 90% erau straine ca pondere si unde cele romanesti nu ocupau podium = deci se vede din satelit ca e monopol extern; Am zis sa verific "firmele" din top... si mergi pe fir ca sa afli ca apartin unor concerne si umbrele din AMERICA conecte la banca americi. Hmmmmm cui platin noi "cezarului" ce este al "cezarului"? 

    Am zis ca sunt "prost" si sa verific o industrie banala "ochelarii" diferite nume, si "firme" care in realitate 95% din piata apartine unei singure PERSOANE sub o mare umbrela Corporate de nici nu te duce gandul la nume. = ASTA NU E MONOPOL? Cica "de ce pastrati numele companilor pe care le cumparati?" "Oamenii vor sa creada in diversitate si nu vor sa vada monopol in mune si produse". - Adica prostii vor sa creada in POVESTI si in COMPETITIVITATE cand in realitate se formeaza monopol; este si normal sa se formeze monopol si sa se distruga competitivitatea ca procent din piata in timp; se vede in crestere de costuri si in cresteri de preturi. 

    Imi aduc aminte cand pe vremuri "salariile nu cresterau galopant" cum costurile nu cresteau galopant ca sa rastogoleasca munte de speculatii creditate in piata. 

    Ce o sa ofere AUR mai bun populatiei? 

    Va zic eu: o DATORIA A NATIEI DE x4 MINIM fata de ce va mostenii cand va intra la conducere; va lasa o nota de plata mai mare catre populatie fata de cand vor prelua guvernarea; va acutiza costul de trai si va expulza populatii din zone; vor intra regiuni periferice in mari depresii economice si demografice in timp ce boierimea se fa lafai in avutie.  

    Asta fa aduce bun AUR la guvernare; sa nu uitam ca Biserica a rupt jaful in doua prin MOLDOVA!!! (aliati AUR) 

    Au Promis si au livrat nimic ca pondere pentru societate; au livrat furturi si case cu cardul copiilor, au livrat afaceri, au livrat nunti botezuri parastasuri pe seama nepotilor si copiilor si au lasat de 10-15-20 de ani BISERICI COTIZATE DE OAMENI NEFINALIZATE! 

    s c cret 

    1. "AUR = CAL TROIAN PSD!!!"

      Iohanis = CAL TROIAN NATO!!!

      PUTEM ALEGE DIN TOT FELUL DE BUNATATI  

      Ce idiotenie e aia cu cal troian NATO? Tu ai prefera sa nu fim in NATO? Orice partid care doar enunta asa ceva ar trebui ras de pe scena politica!

    intr-o eventuala alianta,la guvernare ,cu AUR ,in bucuresti se vor produce mari miscari an ti guvernamentale .Maidanul ucrainienilor va fi un palid exemplu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb