GERMANIA:  Ministrul Transporturilor cere rechemarea vehiculelor Fiat care încalcă reglementările privind poluarea

Mina Irina
Internaţional / 15 ianuarie 2017

Ministrul Transporturilor cere rechemarea vehiculelor Fiat care încalcă reglementările privind poluarea

Uniunea Europeană trebuie să se asigure că maşinile Fiat Chrysler care încalcă reglementările privind poluarea sunt retrase de pe piaţă, a afirmat ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild am Sonntag.

Dobrindt a declarat, potrivit Agerpres: "Autorităţile italiene ştiau de câteva luni că Fiat, în opinia experţilor, utilizează dispozitive ilegale. Până acum, Fiat a refuzat să participe la clarificarea problemei, prin urmare Comisia Europeană (CE) trebuie să se asigure că este organizată o rechemare pentru vehiculele Fiat".

Vineri, Riccardo Nencini, adjunctul ministrului italian al Transporturilor, afirma că: "Este de neînţeles insistenţa Guvernului german, după răspunsurile oferite de Ministerul italian. Guvernul de la Roma colaborează cu CE".

"Am cerut în mod repetat autorităţilor italiene să prezinte răspunsuri convingătoare de îndată ce va fi posibil", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, publicat vineri.

Iniţiativa forului comunitar a fost salutată de oficialităţile de la Berlin, Svenja Friedrich, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, declarând: "Comisia Europeană face acum exact ceea ce i s-a cerut de mult timp: vorbeşte din nou cu autorităţile italiene".

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a efectuat investigaţii asupra unor vehicule Fiat. "Rezultatele arată că, după un anumit timp, are loc o reducere considerabilă a funcţionării dispozitivului de epurare a gazelor de eşapament. Încă credem că această reducere este cauzată de dispozitivele ilegale", a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor. KBA a efectuat testele pentru "a verifica datele privind emisiile", după ce Volkswagen a recunoscut că a utilizat programe software pentru a manipula rezultatele testelor de poluare.

Conform reglementărilor UE, Italia este responsabilă pentru testarea maşinilor Fiat deoarece operaţiunile regionale sunt în această ţară.

În mai 2016, reprezentanţii Fiat au refuzat să se întâlnească cu Ministrul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, pentru a analiza informaţiile relevate la testarea emisiilor iar autorităţile italiene au luat apărarea Fiat.

Alexander Dobrindt a criticat Fiat pentru"atitudinea necooperantă", pe care a descris-o ca fiind "total neinteligibilă".

Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) a acuzat joi grupul Fiat Chrysler Automobiles NV că din 2014 foloseşte un soft care a permis un nivel excesiv al emisiilor la peste 100.000 de camioane şi SUV-uri cu motoare diesel.

Producătorul auto Fiat Chrysler Automobiles NV este "fundamental diferit" de grupul german Volkswagen în privinţa acuzaţiilor referitoare la folosirea unui soft care a permis un nivel excesiv al emisiilor, a afirmat joi şeful FCA, Sergio Marchionne.

Marchionne a explicat: "Vehiculele nu pot distinge între perioadele în care se efectuează testele şi cele în care rulează normal, astfel încât cazurile sunt fundamental diferite, şi este important pentru noi să scoatem în evidenţă deosebirile în această situaţie".

FCA a încălcat reglementările instalând şi ţinând secret un soft la motoarele modelelor Jeep Grand Cherokee şi Dodge Ram 1500 produse în 2014, 2015 şi 2016, cu motoare diesel de trei litri, asamblate şi vândute în SUA. De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului verifică dacă dispozitivele auxiliare de control al emisiilor constituie "dispozitive de trucare a emisiilor" care sunt ilegale.

Marchionne susţine că FCA a fost "marginalizată fără să fie necesar" de către Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA, iar softul corespunde standardelor EPA.

Softul permite emisii mai ridicate de oxid de azot, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului.

Potenţiala amendă pentru Fiat Chrysler este de 4,6 miliarde de dolari.

Investigaţiile vin după ce autorităţile de reglementare din SUA au acuzat Volkswagen de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. În cazul FCA, softul nedeclarat care controlează emisiile a permis vehiculelor să genereze poluare excesivă, încălcând reglementările legale, susţine EPA.

Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, a fost acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb