GERMANIA: Rata şomajului s-a menţinut la 5,5% în februarie

D.T.
Internaţional / 1 martie 2023

Rata şomajului s-a menţinut la 5,5% în februarie

Rata şomajului în Germania s-a menţinut la 5,5% în februarie, potrivit datelor oficiale publicate astăzi, cererea pentru angajaţi a continuat să rămână la un nivel ridicat, în pofida mediului economic dificil, transmite Agerpres.

Oficiul Federal pentru Muncă (BA) a informat că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a crescut în februarie cu 2.062, până la cifra ajustată de 2,509 milioane.

Rata şomajului ajustată sezonier, care măsoară raportul dintre numărul persoanelor fără loc de muncă şi populaţia aptă de muncă, a rămas stabilă, la 5,5%, informează sursa. Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5,5%, iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să urce cu peste 3.000.

"Numărul şomerilor a crescut uşor în februarie, dar, per ansamblu, piaţa forţei de muncă este rezilientă", a apreciat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Andrea Nahles.

"De la reunificarea Germaniei, niciodată atât de multe firme nu s-au plâns de deficitul de angajaţi, în acest sens piaţa forţei de muncă este încinsă", a declarat economistul şef al Commerzbank, Joerg Kraemer.

Conform celui mai recent studiu Ifo, 43,6% dintre firmele germane sunt afectate de deficitul de angajaţi calificaţi.

"Piaţa forţei de muncă devine o ancoră de stabilitate", a afirmat Enzo Weber, de la Institutul German pentru Piaţa Muncii (IAB). Numărul persoanelor concediate este la un nivel istoric scăzut deoarece firmele îşi păstrează angajaţii, ştiind că e dificil să găsească alţii.

Rezilienţa pieţei forţei de muncă se va diminua gradual. După performanţele slabe din septembrie şi octombrie, se constată înrăutăţire graduală, deşi cresc moderate numărul locurilor de muncă vacante", a apreciat Carsten Brzeski, de la ING.

În februarie erau cu 192.000 mai mulţi şomeri decât în perioada similară din 2022. Oficiul Federal pentru Muncă se aşteaptă la o creştere uşoară a şomajului, în condiţiile în care refugiaţii din Ucraina au continuat să fie incluşi în sistem, adaugă sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb