Germania va livra 40 de blindate ''Marder'' până în primăvară

G.D.
Internaţional / 6 ianuarie 2023

Germania va livra 40 de blindate ''Marder'' până în primăvară

Germania va trimite armatei ucrainene 40 de blindate "Marder" în primul trimestru al anului 2023, a afirmat astăzi un purtător de cuvânt al guvernului, la o zi după anunţul făcut de Berlin şi de Washington cu privire la o nouă etapă în susţinerea militară a Kievului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Patruzeci de vehicule vor fi pregătite în primul trimestru şi vor putea fi trimise Ucrainei", după o "instruire de opt săptămâni" a militarilor ucraineni, a declarat Steffen Hebestreit în cadrul întâlnirii săptămânale de astăzi cu presa.

Preşedintele american Joe Biden şi cancelarul german Olaf Scholz au anunţat ieri trimiterea către Ucraina a unor vehicule de luptă pentru infanterie pentru a sprijini trupele ucrainene împotriva armatei ruse, dar nu precizaseră nici numărul şi nici calendarul acestor livrări.

"A venit momentul de a livra tancuri de protecţie cu tehnologie occidentală", a justificat Hebestreit, evocând "discuţii intense de la jumătatea lunii decembrie" între aliaţi, care au dus la această decizie care marchează un salt calitativ în livrările de arme către Ucraina.

SUA urmează să furnizeze vehicule blindate "Bradley", fiecare echipat cu câte un tun de 25 mm, o mitralieră de 7,62 mm şi rachete antitanc, în timp ce Germania va trimite vehicule "Marder", dotat cu un tun de 20 mm.

Partea americană va antrena de asemenea militari ucraineni pentru vehiculul său de infanterie "Bradley", dar nu se ştie dacă instruirea se va desfăşura în SUA sau Germania, notează DPA.

Aliaţii europeni ai Ucrainei livraseră deja tancuri de concepţie sovietică, dar niciodată încă tancuri de fabricaţie occidentală, în pofida cererilor repetate ale Kievului.

Berlinul refuzase mereu astfel de livrări, sub pretextul că o asemenea măsură trebuie decisă de comun acord cu aliaţii occidentali şi că NATO nu trebuie să fie implicată direct în război.

Presiunea asupra cancelarului Olaf Scholz a crescut odată cu anunţul făcut, miercuri, de către Paris cu privire la livrarea de tancuri de luptă uşoare AMX-10RC, de fabricaţie franceză.

Următoarea etapă solicitată de Kiev este trimiterea de către Berlin a unor tancuri de asalt Leopard 2, echipate cu câte un tun de 120 mm şi reputate pe plan mondial, ceea ce Germania refuză deocamdată.

"Observăm cu atenţie situaţia dinamică din Ucraina şi luăm apoi deciziile noastre în colaborare cu partenerii noştri", a declarat Hebestreit, întrebat despre această problemă.

SUA şi Germania au promis de asemenea Ucrainei sistemul de apărare antirachetă Patriot şi urmează să asigure instruirea militarilor ucraineni în utilizarea acestuia.

O reuniune a aliaţilor pentru a coordona ajutoarele occidentale pentru Kiev urmează să aibă loc "la jumătatea lunii ianuarie", potrivit unor surse parlamentare.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Felicitari Germaniei! Si la mai multe!

    E deja clar ca, impotriva Rusiei lupta toate statele NATO , cu arme, munitie, logistica, informatii, mercenari si... ucrainieni! Singurul lucru pe care nu-l inteleg e strategia de 2 bani a lui Putin, care asteapta ca Occidentul sa sa se rupa de foamete, neintelegeri si frig, cand este evident ca astia si-au facut provizii pt iarna si primavara asta, in timp ce Rusia va fi infranta categoric intr-un Razboi conventional cu NATO! Si cum fortza Rusiei sta in arsenalul ei nuclear enorm, in rachetele hipersonice diversificate, in armele cu puls electronic si armele anti-satelit, chiar ma intreb, de ce nu foloseste acest atu formidabil cu care ar infrange aproape instantaneu Ucraina circarului, pt ca aproape sigur statele NATO nu vor interveni precum trambiteaza, caci asta ar insemna distrugerea lor nucleara?! Doar daca, nu cumva si Putin este parte a acestui blat al Marii Resetari, iar in acest caz se impune eliminarea lui urgenta din interior!

    1. Deci singurul lucru pe care nu-l intelegi e "strategia" lui putler?:-)...si zici ca fizica o stapanesti inclusiv partea relativ la " armele cu puls electronic":-)...mujici analfabeti care pozeaza in savanti...voi sunteti la nivelul lui "Ajustenko si Potriviov":-)

      Cap ai, neuroni la ce-ti mai trebuie! Esti subiectul perfect pt o psihanaliza de tip freudian, care sa demonstreze cum se transmite epilepsia pe cale ereditara!!

    Propagandistii pro razboi ii invit sa mearga in Ucraina, sa stea pe front 2 zile sa vada ce tragedie inseamna razboiul. Asa de acasa de la tastatura, la cadurica toti sunt viteji. Ce treaba avem noi Romanii cu razboiul dintre Rusia si Ucraina? 2 dusmani istorici ai romanilor. De ce sa fim noi carne de tun si sa ne inplicam in razboiul lor?

    Se iau bani de la sanatate, invatamant etc si se baga miliarde de euro in razboiul lor. Mor oameni in spitale, nu au medicamente, e plin facebook-ul de oameni disperati care nu au tratamente de 10k de euro care le-ar salva viata si voi vreti sa intram in razboi cu rusii. Ce oameni!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb