GEZE ROMÂNIA: "Provocările în activitatea noastră vin, în principal, din legislaţia învechită şi incompletă"

A consemnat Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii / 3 octombrie 2019

Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România

Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România

(Interviu cu domnul Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România)

Compania şi-a majorat cu 10% cifra de afaceri în anul financiar încheiat în iulie 2019

Cea mai mare cerere pentru produsele GEZE - pe segmentele de birouri şi comercial

Cea mai importantă noutate a exerciţiului financiar 2018/2019 a fost, pentru GEZE, lansarea uşilor rotative de mari dimensiuni

Reporter: Ce rezultate financiare aţi înregistrat în exerciţiul financiar recent încheiat şi care sunt estimările pentru următorul an?

Vlad Stanislav: Am înregistrat o cifră de afaceri de 4,4 milioane de euro la finele anului financiar iulie 2018-iulie 2019, în conformitate cu creşterea de 10% previzionată la începutul exerciţiului fiscal. Pentru anul financiar 2019/2020, GEZE România are în plan consolidarea rezultatelor obţinute în anul financiar precedent, asigurând astfel sustenabilitatea creşterilor atinse.

Reporter: Ce proiecte aţi finalizat, ce proiecte noi aţi contractat, ce aveţi în derulare şi care sunt partenerii majori cu care lucraţi?

Vlad Stanislav: GEZE livrează sis-teme pentru segmentul de office, retail, hotelier, industrial, logistic, colaborând îndeaproape cu mai multe companii de construcţii specializate, principalii dezvoltatori prezenţi pe piaţă şi majoritatea lanţurilor de supermarketuri active din România.

Printre proiectele finalizate în decursul anului financiar încheiat se numără: Iulius Town Timişoara, Shopping City Timişoara, Satu Mare şi Sibiu, dezvoltate de NEPI Rockcastle, Globalworth Campus şi Renault, The Mark, Business Garden Bucharest, The Bridge 1 şi 2. Printre proiectele în curs de desfăşurare se numără: Hilton Garden Inn Otopeni, The Bridge 3, Globalworth Campus 3, Blue Rose, Marriott Dimitrie Pompei.

Majoritatea proiectelor în care suntem implicaţi sunt ample, fie prin dimensiunea lor, prin complexitatea soluţiilor sau prin numărul de locaţii care sunt active concomitent.

Reporter: Ce produse/sisteme noi aţi lansat în ultima perioadă, ce aveţi în plan pentru anii viitori?

Vlad Stanislav: Cea mai importantă noutate a anului financiar 2018/2019 a fost reprezentată de lansarea uşilor rotative de mari dimensiuni, care a întărit poziţionarea GEZE ca un jucător solid pe acest segment de piaţă.

În ceea ce priveşte gama uşilor glisante automate, acest an financiar va fi marcat de introducerea noului model GEZE ECdrive T2, succesorul celui mai bine vândut sistem din piaţă, care va aduce cu sine îmbunătăţiri tehnice semnificative şi posibilitatea combinării cu noile profile cu izolare termică Gcprofile Therm, destinate uşilor glisante.

Reporter: Cum a evoluat piaţa pe care activaţi în prima jumătate a lui 2019 şi care sunt estimările pentru întregul an?

Vlad Stanislav: Piaţa a înregistrat, în prima jumătate a anului 2019, o evoluţie stabilă, tendinţă care, conform semnalelor primite din partea clienţilor şi a partenerilor, va continua până la sfârşitul anului calendaristic în curs.

Reporter: Care este, în prezent, segmentul cu cea mai mare cerere pe piaţa pe care activaţi şi care este zona cu cel mai mare potenţial în viitor?

Vlad Stanislav: În prezent, segmentele care înregistrează cea mai mare cerere de produse GEZE sunt cele de birouri şi comercial. Pe viitor, pe lângă cele două menţionate, aşteptăm o creştere şi din partea segmentelor hotelier şi medical.

Reporter: Care sunt provocările cele mai importante în domeniul în care operaţi?

Vlad Stanislav: Dificultăţile întâmpinate pe parcursul acestui an au fost din nou legate de acutizarea crizei forţei de muncă din România. Efectele sunt atât directe, fiindu-ne dificil să găsim noi colegi care să completeze echipa, cât şi indirecte, şantierele în derulare confruntându-se cu impredictibilitatea generată de variaţia cantitativă şi calitativă a forţei de muncă.

Provocările au venit în principal din zona legislaţiei referitoare la piaţa construcţiilor, aceasta fiind una învechită şi incompletă. Ca atare, şi controlul exercitat de autorităţi este sporadic şi greu de adaptat ultimelor tehnologii. Rezultatul este penetrarea pieţei de către produse şi soluţii neconforme şi cu respectare parţială a reglementărilor, care sunt comercializate la preţuri sub nivelul sistemelor cores-punzătoare.

Nu în ultimul rand, un aspect care se leagă în general de nivelul general al dezvoltării societăţii şi economiei, este cel al lipsei viziunii pe termen lung, al ignorării aspectelor legate de life-cycle cost şi sustenabilitate.

Reporter: Cum vedeţi evoluţia pieţei construcţiilor de la noi în anii care vin şi cum credeţi că vor evolua preferinţele consumatorilor?

Vlad Stanislav: Piaţa construcţiilor va fi în continuare legată de cadrul instituţional, acţiunile statului contribuind în mod direct şi indirect la buna sau slaba evoluţie a actorilor din piaţă.

Făcând însă abstracţie de influenţa statului, putem previziona că, în special piaţa clădirilor de birouri se va apropia în anii următori de saturaţie (cel puţin în capitală), obligând dezvoltatorii şi investitorii să sporească atractivitatea pentru potenţialii clienţi. Ne bucură însă să vedem că tendinţele sunt deja vizibile şi prin alte metode în afară de scăderea chiriilor.

Amploarea pe care o câştigă conceptul de co-working va aduce probabil modificări ale modului de a dezvolta proiectele, mobilitatea scăzută, mai ales în Bucureşti, urmând să îşi spună şi ea cuvântul.

De asemenea, explozia domeniului IT şi influenţa tehnologiei asupra generaţiilor tinere, vor avea o puternică influenţă asupra introducerii conceptului de smart building.

Reporter: Cum evoluează piaţa clădirilor "verzi" în ţara noastră?

Vlad Stanislav: Numărul şi nivelul calitativ al clădirilor "verzi" din România se află, din fericire, în creştere. Cei implicaţi în conceperea, implementarea şi evaluarea tehnologiilor de acest tip sunt din ce în ce mai calificaţi, reuşind să ofere sis-teme a căror complexitate este în creştere. Ceea ce cu doi, trei ani în urmă reprezenta un "nice-to-have" a devenit astăzi un "must-have".

Reporter: Ce investiţii aveţi în plan pentru noul an fiscal? Ce buget aţi planificat în acest sens? Aveţi în vedere vreo investiţie pentru extindere?

Vlad Stanislav: Pentru anul financiar care tocmai începe, GEZE Româ-nia are în plan extinderea depozitului pentru a putea acomoda nivelul operaţional în creştere. De asemenea, intenţionăm lărgirea echipei prin atragerea de noi membri. Iar în anul 2021 este previzionată şi extinderea spaţiilor dedicate birourilor.

Bugetele alocate acestor investiţii se vor stabili atât în funcţie de evoluţia cifrei de afaceri, cât şi a necesităţilor identificate.

Reporter: Continuaţi să vă axaţi pe creştere organică sau sunteţi interesaţi de vreo achiziţie ori alianţă cu altă companie?

Vlad Stanislav: GEZE este o companie de familie care a mizat de-a lungul existenţei sale pe creşterea organică.

Reporter: Vă mulţumesc!

(Interviu preluat din Revista BURSA Construcţiilor)

Vlad Stanislav: "Reuşitele de business din prezent se datorează creşterii segmentelor de office şi comercial, dar şi a consolidării parteneriatelor cu cei mai importanţi dezvoltatori din ţară. Aceste aspecte ne întăresc poziţia de lider şi trasează abordările viitoare, bazate pe consultanţă constantă pentru a atinge performanţe pe termen lung pentru toate părţile implicate în procesul de construcţie şi, ulterior, de exploatare a clădirilor".

----------------------------------------------------------------

Înfiinţată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sis-teme de acţionare a uşilor şi ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.

În prezent, grupul deţine 32 de subsidiare la nivel mondial şi peste 3.000 de angajaţi. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcţionând ca subsidiară independentă din anul 2010. GEZE oferă o gamă largă de produse, formată din sisteme de uşi automate - batante, glisante şi rotative, amortizoare, construcţii din sticlă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranţă, precum şi sisteme de ferestre şi de ventilare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb