Geze România raportează afaceri în creştere cu 17% pentru anul financiar 2013-2014

E.D.
Companii #Construcţii / 23 iulie 2014

Geze România raportează afaceri în creştere cu 17% pentru anul financiar 2013-2014

Geze România, producător de sisteme premium de acţionare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, anunţă rezultate financiare de peste două milioane euro pentru anul fiscal 1 iulie 2013 - 30 iunie 2014, în creştere cu 17% comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, rezultatele pozitive s-au simţit încă din anul 2013, fiind susţinute de procesele interne de optimizare competitivă a structurii de distribuţie, a costurilor şi a personalului, la care a contribuit şi revenirea pieţei construcţiilor din a doua jumătate a anului trecut.

"Previziunile noastre pentru anul în curs sunt de creştere temperată, de aproximativ 8%, mai ales că primul semestru al anului 2014 a fost unul bun din punct de vedere al numărului de proiecte precum şi al vânzărilor", a declarat Vlad Stanislav, Managing Director Geze România.

Vânzările Geze în România sunt susţinute în principal de segmentele de retail cu 37% din afacerile anului financiar recent încheiat şi de spaţiile de birouri, inclusiv proiectele de renovări cu aproximativ 32%, urmate de segmentele industrial, medical şi hotelier.

"O tendinţă pozitivă remarcată în cursul acestui an a fost creşterea complexităţii produselor solicitate, la standardele aplicate în Uniunea Europeană. Astfel că, sistemele special dezvoltate pentru a satisface conceptele de siguranţă la incendiu, asigurarea căilor de evacuare, barrier-free building şi design contemporan au avut o pondere în creştere în volumul total al vânzărilor. Volumul cel mai mare a fost generat de uşile automate, de aproximativ 50% din totalul vânzărilor, urmat de amortizoare cu o pondere de 22%, iar diferenţa o reprezintă sistemele pentru evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi, sistemele manuale pentru uşi glisante şi feroneriile pentru construcţii din sticlă", a adăugat Vlad Stanislav.

În ceea ce priveşte perspectivele anului 2015, Geze Romania priveşte cu încredere piaţa locală şi preconizează o stabilizare a creşterii pe două mari grupe de proiecte: dezvoltările noi de către investitori tradiţionali care intuiesc creşterea economică viitoare sau a unor jucători nou intraţi pe piaţa din România; pe de altă parte, o serie de proiecte blocate pe perioada crizei care dau semne de repornire.

Principalele proiecte către care GEZE a livrat produse: centre comerciale - Promenada Mall, Galati Shopping City, extinderea Palas Mall Iaşi şi refurbishment-ul Arcadia Mall Militari; lanţurile de retail şi DIY - Lidl, Kaufland, Penny Market, Dedeman; segmentul de birouri - Green Gate, Floreasca Business Park, JTI Offices, Monolit Offices, The Office Cluj, Incubox Timişoara, Siemens-Continental Timişoara; industrial, hotelier, medical - Laboratorul Petrom din Brazi, Prahova, Hotelurile Kronwell Braşov si Sky Center Ploieşti, clinici medicale private, reţeaua de staţii de distribuţie carburant Gazprom.

Dintre proiectele aflate în lucru amintim: Coresi Braşov, Auchan Drumul Taberei, Liberty Tehnology Park Cluj, Modatim Offices 5 Timişoara, Sala Polivalentă Cluj, Ethos House Bucuresti, Fabrica Continental Sibiu, Floreasca Tower (refurbishment).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb