GHEORGHE IACIU, IMPACT: "Avem în plan investiţii pe piaţa spaţiilor comerciale sau de birouri"

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 7 noiembrie 2014

"Avem în plan investiţii pe piaţa spaţiilor comerciale sau de birouri"

"Nu excludem posibilitatea unor achiziţii de proiecte imobiliare locale"

Impact Developer&Contractor, dezvoltatorul complexului rezidenţial Greenfield, are planuri să-şi extindă afacerile prin investiţii în spaţii comerciale sau de birouri, pentru a-şi atinge potenţialul de dezvoltare, a declarat, ieri, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, acţionarul minoritar semnificativ al companiei.

Domnia sa a precizat că Impact vizează o altă majorare de capital până în vara anului viitor, comparabilă cu cea din acest an, în valoare de 80,13 milioane de lei.

Omul de afaceri, care deţine 49,04% din acţiunile Impact Developer&Contractor, nu exclude eventuale parteneriate pentru cooptarea altor acţionari în cadrul firmei şi a mai arătat că nu respinge ideea de a achiziţiona proiecte imobiliare.

Gheorghe Iaciu a declarat: "Piaţa imobiliară locală are un potenţial foarte mare, în special pe segmentul de birouri. Din păcate, condiţiile de lucru cu băncile sunt foarte proaste pentru segmentul rezidenţial şi nu avem unităţi bancare mari, care să finanţeze astfel de proiecte".

Ieri, Impact a lansat a doua fază de dezvoltare a proiectului rezidenţial Greenfield din Băneasa. Domnul Iaciu susţine că acest proiect face parte din strategia companiei Impact de concentrare exclusivă pe zona Bucureşti.

Complexul rezidenţial cuprinde, în prezent, 670 de apartamente, care au fost vândute în proporţie de 96%, a declarat Lucian Mateescu, directorul general al Impact Developer&Contractor.

Domnia sa a precizat că lucrările la cele nouă blocuri din a doua fază de dezvoltare a complexului Greenfield au început în luna iulie, iar primele trei blocuri urmează să fie finalizate în luna decembrie a acestui an.

"Noul cartier rezidenţial este o investiţie de 14 milioane de euro şi va cuprinde 252 de apartamente cu două, trei şi patru camere, cu suprafeţe cuprinse între 65 şi 120 de metri pătraţi", a mai spus Lucian Mateescu, care se aşteaptă ca toate apartamentele să fie vândute până la mijlocul anului viitor.

Rezervările pentru viitoarele locuinţe au început în urmă cu trei săptămâni şi au ajuns la un nivel de 23% din total. Conform sursei citate, preţurile unităţilor locative sunt cuprinse între 51.000 de euro fără TVA, pentru apartamentele de două camere şi 86.000 de euro fără TVA, pentru apartamentele de patru camere.

Cele nouă blocuri completează ansamblul Greenfield, alături de alte cinci cartiere deja existente, iar complexul se întinde pe 60 de hectare. În plus, Impact are în plan o nouă dezvoltare a complexului, prin construirea, anul viitor, a altor nouă blocuri cu 280 de apartamente.

Conform datelor BVB de la finele lunii septembrie, acţionarii Impact Developer&Contractor sunt Gheorghe Iaciu (49,04%), persoane juridice (21,2%), Adrian Andrici (16,35%) şi mai multe persoane fizice care împreună deţin 13,3%.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie a anului trecut, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi de Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Iaciu este şi proprietarul centrului comercial Doraly.

Compania Impact are o capitalizare de 375,12 milioane de lei, respectiv 85 de milioane de euro.

Recent, Impact Developer&Contractor (IMP) a anunţat că vrea să dezvolte peste 1.000 de apartamente pe un teren de 26.000 de metri pătraţi achiziţionat în zona Barbu Văcărescu, după cum a declarat Lucian Mateescu, directorul general al companiei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Finalizare de blocuri pana in decembrie ? Pai asta chiar ca e buna ! Mai e doar o luna pana atunci ! M-as mira ! Eventual NEFINISATE dar scoase la vanzare cu TVA redus de 5%, CONTRAR PREVEDERILOR CODULUI FISCAL(adica exact la fel ca la Oradea UNDE NIMENI NU A VRUT SA VADA ACEASTA SITUATIE). Ma mai mir si de faptul ca Iaciu(Dumnezeule, alte fotografii in afara de cliseul Godfather nu mai exista cu el ?)se gandesete la majorari de capital sau la atragere de investitori cand presa germana il leaga de scandalul EADS ! Sa nu fi citit Iaciu ce a scris Vlad Georgescu(si poate va mai scrie ?!) ? NU CRED ! Dar cu PUZ-ul din zona Padurea Baneasa cum ramane ?

    1. am castigat la impact de 7 ori banii investiti daca cumparai si tu actiuni acum radeai nu plangeai

      mi-ai mai spus! nici nu am mai pomenit de aceste aspecte, am scris doar despre articol si noutatile din presa germana!

    „Putem să recomandăm colegelor şi colegilor, precum şi organelor de investigaţie, care citesc acum acest articol, să investigheze şi cazul HSBC – EXPO MARKET DORALY – IMPACT DEVELOPER în Bucureşti. Deoarece şi în acest complex despre care am relatat în detaliu în Der .................... şi ............................ Post, este vorba despre spălare de bani prin firmele HSBC, IRERE Luxemburg, EMD Investment România (Luxemburg), IACOVIRA LTD (Cipru), BALOO LTD(Malta). Implicaţi sunt alături de HSBC şi buy-out-ul acestuia, Infrared Capital Partner, precum şi milionarul român GHEORGHE IACIU - în acest complex apare din nou numele Elenei Udrea.

    Şi aici faptele penale sunt atât de grave, încât autorităţile şi serviciile secrete din SUA au început investigaţii - în România pare să nu se sinchisească niciun investigator pentru acest subiect”,

    (am citat din presa germana) 

    1. cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia

      mi-ai mai spus! fii mai creativ! daca poti...

      oradene te lupti cu morile de vant

      n ai treaba peacasa 

      asa sunteti voi ardelenii persistati in prostie pana in panzele albe 

      nu vezi ca nu au nici un rezultat toate zbzterile tale 

      poate n ai treaba noi trebuie sa facem bani 

      domn iaciu inca odata multumesc pt profitul pe care l am facut 

      TINE MINTE ORADENE DIN VIATA ASTA TE ALEGI CU CE BAGI PE GURA SI CE TRAGI PE (...)

      AICI STAM BINE VOI ARELENII SUNTETI MAI INCETI II DATI MAI MULT IN CAP 

      aha,voi sudistii credeti ca trebuie sa spuneti un lucru de doua! ma rog, problema voastra! om fi mai inceti dar in modul asta tine mai mult! Dar de unde ai tras tu concluzia ca zbaterile mele(????)trebuie sa duca la un rezultat? sau daca e musai sa fie un rezultat SATISFACTIA personala nu se califica?

    FDI Active Dinamic a achizitionat actiuni IMPact ! Administrator Bogdan JURAVLE(Swiss Capital, prin care GHEORGHE IACIU isi desfasoara operatiunile si care si-a varat codita si in AGA Impact)

    Unul dintre cei mai vocali acţionari şi participanţi din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la SIF Muntenia, Bogdan Juravle, a pus la cale un mecanism similar Fondului Naţional de Investiţii (FNI)  Juravle, un nume recunoscut pe piaţa de brokeraj, a înfiinţat, împreună cu un alt jucător pe bursă, Sorin Apostol, un fond de investiţii, FDI Active Dinamic, care este parte a Swiss Capital SA  Prin intermediul acestui fond, cei doi au tranzacţionat unităţi de fond, pe care însă nu le-au mai răscumpărat, iar, între timp, valoarea acestora a scăzut considerabil  În numai patru luni, o unitate de fond, care în ianuarie 2012 era cotată la 17,28 lei, a scăzut cu 60%, ajungând în aprilie la 10,36 lei  Ulterior, FDI Active Dinamic a anunţat că a încetat răscumpărarea unităţilor de fond

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb