GHEORGHE PIPEREA: "Există 2 instanţe cu 100% decizii favorabile clienţilor la notificările de dare în plată"

E.O.
Bănci-Asigurări / 23 februarie 2017

"Există 2 instanţe cu 100% decizii favorabile clienţilor la notificările de dare în plată"

Actualizare 10.57

Daniel Zamfir: "Care este rezultatul dezastrului legii dării în plată? Băncile au profit record"

Nu şi-a imaginat nimeni că lupta cu băncile va fi uşoară, a spus senatorul Daniel Zamfir, amintind: "Uitaţi-vă ce tunuri au pus pe noi în perioana aceea, a dezbaterilor pe legea dării în plată: primul ministru era împotriva noastră, Guvernatorul BNR era împotrivă, reprezentantul FMI era împotrivă, toata lumea era împotrivă.

Spuneau că legea dării în plată va duce la un dezastru, la risc sistemic.

Care este rezultatul dezatrului? Piaţa imobiliară a crescut, piaţa construcţiilor merge bine.

Şi, ce să vedeţi? Băncile au profit record, dublu faţă de media din Uniunea Europeană".

(A.A.)

----

Actualizare 10:58

Senatorul Zamfir: "Băncile nu vor refuza negocierea, pentru că sunt la colţ"

Este posibil ca reechilibrare contractelor la condiţiile economice actuale să fie mai avantajoasă decât o conversie a creditelor la curs istoric, este de părere senatorul PNL Daniel Cătălin Zamfir. Domnia sa le-a explicat debitorilor: "Decizia CCR pe Legea dării în plată este una istorică şi ea ajută cu adevărat debitorii. Este adevărat că era mult mai simplu să se constate că Legea conversiei la curs istoric este constituţională. Dar haideţi să plecăm de la ce avem la acest moment. Nu aş dori să vă dau acum prea multe speranţe referitor la Legea conversiei. Realitatea este următoarea: Curtea Constituţională urmează să motiveze decizia pe Legea conversiei (...). Abia după aceea legea se va întoarce în Parlament şi Parlamentul va trebui să facă modificările pe care le va cere Curtea. Nu ştim care sunt acelea (...). Va trebui ca Legea să vină la Senat, apoi la Camera Deputaţilor şi, ulterior, probabil din nou la CCR. S-ar putea ca cel puţin un să mai dureze acest periplu al noii legi şi nu avem certitudinea că va ieşi aşa cum doriţi (...). Decizia Curţii pe Legea dării în plată este cu mult mai favorabilă legii decât îşi imaginau bancherii. (...) Este atât de uşor de înţeles această decizie, încât dacă există o implicare din parte dumneavoastră, vă ajută foarte mult. Eu nu-mi permit să vă cert, dar mulţi dintre dumneavoastră nu se implică (...). Neimplicarea unora merge până acolo încât nu se prezintă la procese. Fac notificări după ureche, iar instanţa le respinge pentru că sunt făcute prost (...). Am spus întotdeauna că scopul Legii dării în plată nu este să dea lumea casa la bancă. Scopul este negocierea, are efect de levier şi acest lucru a fost consfinţit de Curtea Constituţională. (...) Banca are obligaţia să renegocieze contractul. Decizia CCR spune foarte clar că renegocierea trebuie să fie una efectivă, raportată la condiţiile economice de astăzi ale dumneavoastră, adică la ce venituri aveţi. Trebuie să faceţi o notificare către bancă în care să solicitaţi băncilor reechilibrarea contractului. Nu vor refuza pentru că sunt la colţ. (...) Dacă băncile nu vor dori să negocieze, atunci o va face un judecător. Până şi Raiffeisen Bank acordă discount de 25% la conversie. Dacă a dat la prima strigare atât, atunci cu siguranţă că poate mai mult".

Senatorul Zamfir le-a mai spus debitoril că, înainte să meargă în instanţă, să facă notificare de dare în plată, pentru ca toate plăţile să fie suspendate. Domnia sa a precizat: "Procesul va dura unul-doi ani. Dacă vor fi 20.000-30.000 de notificări, ce se va întâmpla? Că nu vor mai fi făcute plăţi. Se va ajunge tot la negociere. (...) Gradul de îndatorare stabilit de BNR este de 30%. Un judecător se poate raporta la acest reper în reechilibrarea contractului. Atunci, contractul poate continua cu o rată de cel mult 30% din venituri. Dumneavoastră aţi luat credite şi cu 70% grad de îndatorare. S-ar putea ca o reechilibrare de care vorbesc să fie mai avantajoasă decât o conversie la curs istoric. Iar gradul de îndatorare de 30% este maxim, el poate fi şi mai mic. Nu vă speriaţi, ci folosiţi-vă de ceea ce a spus CCR - că judecătorii pot reechilibra contractul".

(E.O.)

----

Actualizare 10:30

Gheorghe Piperea: "Polarizarea societăţi nu este între hoţi, corupţi şi tineri frumoşi şi liberi, ci între bogaţi, ultrabogaţi şi săraci"

Avocatul Gheorghe Piperea s-a arătat amărât, iritat şi speriat faţă de ce se îmtâmplă în ultima vreme cu societatea noastră.

"Suntem într-o zonă de manipulare incredibil de periculoasă", a spus domnia sa.

În opinia sa, cel mai îngrijorător lucru din raportul Comisiei Europene este faptul că România este statul membru UE unde gradul de inegalitate dintre bogaţi şi săraci este cel mai mare: "Suntem Columbia Uniunii Europene. Polarizarea societăţi nu este între hoţi, corupţi şi tineri frumoşi şi liberi, ci între bogaţi, ultrabogaţi şi săraci.

Ne-am întors în timp, înainte 1989, când se presupunea că suntem toţi egali, dar eram egali în sărăcie".

Avocatul a precizat că, în cazurile de corupţie, există un mituit, dar şi un mituitor: "Nu am vazut un mituitor băgat în puşcărie, un cumpărător de inflenţă băgat în puşcărie. Asta este cauza corupţiei endemice în România".

Gheorghe Piperea a mai amintit că există credite neperformante, uneori de 30%, iar debitorii respectivi au devenit "homeleşi", din membri ai clasei de mijloc: "Dacă este cineva care a contribuit la această situaţie de inegalitate, este sitemul bancar din România".

(A.A.)

---

Deciziile instanţelor la notificările de dare în plată sunt echilibrate, "chiar sensibil favorabile consumatorilor", a spus, în urmă cu câteva minute, avocatul Gheorghe Ppiperea, în cadrul unui seminar pe tema Legii dării în plată. Specialistul, care a redactat acest proiect legislativ, a menţionat că există două instanţe cu 100% decizii favorabile consumatorilor la notificările făcute în baza acestei legi. Acolo oamenii s-au preocupat şi au avut grijă cum să-şşi facă solicitările. În multe din cazurile respinse, acestea nu sunt corect făcute", a subliniat domnul Piperea.

Avocatul îi sfătuieşte pe clienţi să întocmească cererile de negociere, în baza Legii dării în plată, consultând un notar, un avocat sau un executor.

Conform deciziei CCR, Legea dării în plată priveşte orice fel de credite, inclusiv cele de nevoi personale, creditele în euro şi în lei, nu doar pe cele ipotecare în franci elveţieni, conform avocatului Piperea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Faceti notificării de reechilibrare si suspendați plățile.

    Ce vorbeste Piperea asta domne? Bancile n-au fost la colt nici anul trecut, dar barem acum? Contopistul se bucura de bani acum, toti or sa faca cereri prin avocati, n-a castigat el banet cat o sa gabjuiasca acum nici pe timpul cand lucra nevasta la Unicredit si castiga procese cu informatii din "interior"

    Nu ti-e ma rusine sa vorbesti de polarizarea societatii, cand tu erai ala care a asmutit postacii GCCC impotriva tinerilor care isi cumpara prin Prima Casa?  

    Ptuuuu ce meclă de băşcălie are ăsta !!! HAHAHAHA !!!!!!

    Pana acum bancile nu au negociat nimic! Vorbiti in necunostinta de cauza. Isarescu este un incompetent si tine cu bancile nu cu adevarul!

    De aceea a castigat categoric PNL la legeri, mai ales in Bucuresti.

    Pentru politica exemplar liberala, economica si anti-populista a d-lui senator Zamfir.

    Nucleul de baza al PNL a apreciat deosebit contributia d-lui specialist corect deputat PNL Zamfir la rezultatele desosebite ale PNL si spera in continuarea eforturolor nemijlocite pentru propasirea tuturor datornicilor pe noi culmi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb