GHEORGHE PIPEREA: "Procesul lui Isărescu, în care este acuzat că a fost colaborator al Securităţii comuniste, ajunge pe masa CCR"

S.B.
Miscellanea / 5 aprilie 2021

"Procesul lui Isărescu, în care este acuzat că a fost colaborator al Securităţii comuniste, ajunge pe masa CCR"

"Procesul lui Isărescu, în care este acuzat că a fost colaborator al Securităţii comuniste, ajunge pe masa Curţii Constituţionale. Aşa a decis vineri Curtea de apel Bucureşti" susţine avocatul Gheorghe Piperea într-un mesaj transmis astăzi pe Facebook.

"Printre altele, Isărescu susţine că legea deconspirării Securităţii ca poliţie politică nu face o distincţie clară între colaborator şi lucrător al Securităţii şi că, în privinţa fostului lucrător legea nu antrenează consecinţe juridice dacă activitatea acuzatului nu a provocat ingerinţe în drepturile şi viaţa intimă a victimei. Or, «Manole» Isărescu susţine că, de fapt, el i-a lăudat pe cei urmăriţi informativ, şi că notele informative nu au fost date ca turnător (colaborator), ci ca lucrător, care îşi făcea doar treaba pentru care era plătit. Cam asta susţine şi «Petrov» Băsescu.", a scris Piperea pe Facebook.

De asemenea, Gheorghe Piperea susţine că "în afară de faptul că e o minciună (când semna cu numele de cod «Manole», Mugurel Isărescu era doar un aspirant la statutul de ofiţer acoperit - odată obţinut acest statut, semna note cu porecla schimbată, «Călin»), găndiţi-vă ce apărare magnifică e asta - ca să scape de dosarul penal pentru fals, pârâtul spune că a fost lucrător, şi nu colaborator al Securităţii. Aşadar, SUA, NATO, UE şi toate celelalte puteri şi organizaţii adversare fostei URSS şi actualei Rusii trebuie să accepte, retroactiv, că au lucrat îndeaproape, timp de 31 de ani, cu un ofiţer al Securităţii, deci cu un aliat al KGB! Nu uitaţi că Isărescu nu a fost - nu este - fitecine. Din poziţia de guvernator BNR, Isărescu a fost implicat, ba chiar a avut drept de veto, în absolut toate demersurile şi tratatele României cu Vestul. Un fost ofiţer al Securităţii şi, mai mult ca sigur, principalul stâlp al neo-sekurităţii, care ne-a vândut ţara şi viitorul pe un pumn de arginţi, este principalul partener de discuţii cu BIS, BCE, Federal Reserve, CE, FMI, Banca Mondială când vine vorba de colonia România.

"Eu, personal, m-aş bucura ca acţiunea să se termine cu un asemenea "succes" al lui Manole Isărescu. Să confirme, deci, justiţia, că n-a fost colaborator, ci lucrător al Securităţii comuniste. Să-i văd atunci pe fanii săi ce mai aplaudă." a conchis Gheorghe Piperea.

CNSAS a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea lui Mugur Isărescu de colaborator al Securităţii, după ce avocatul Piperea a sesizat Consiliul să verifice acest aspect.

În cererea trimisă în instanţă, CNSAS susţine că guvernatorul Mugur Isărescu a activat ca informator în perioada 1979-1989, furnizând fostei Securităţi informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România.

Primul termen de judecată al procesului a avut loc la data de 18 septembrie, când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au amânat judecata pentru 30 octombrie, după ce avocatul Gheorghe Piperea a făcut o cerere de intervenţie, solicitând să intervină în proces ca preşedinte al Asociaşiei Parakletos.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. cand or primi niste telefoane , de la Londra si de la altii din oculta finantelor , pe care i-a slujit , se face praf dosarul , cu tot cu masa ccr .

    Putea sa spuna orice om de pe strada treaba asta si il credeam. Gheorghe Piperea e vocea incultilor si conspirationistilor din tara asta. Ziarul Bursa, nu isi are rostul acest ,,avocat" aici...

    1. esti IDIOT !!!

    ai terminat cu procesele importante actuale (chf etc) si te-ai concentrat pe un mosulica, crezand ca poporul te va aprecia zicand "uite ba ca a avut dreptate".

    stii ce face ciocarlia cand se inalta in inaltul cerului si da viguros din aripi cantand placut dar zgomotos? ..... vantul! asta faci tu.

    hai fii serios si treci la treaba! 

    1. Esti prost de bubui !!!

      Clar, nu mai cauta alte explicatii/argumente, pentru ca tot nelamurit esti ! 

    In conducerea fiecarei institutii Securitatea a avut un colaborator. Conteaza doar cat rau sau bine a facut acela. ATAT! Si Pimen a fost colaborator, nu?

    Rusia inceputului de secol, ursul adormit de perestoika tradatorului Gorbaciov, fara Putin s-ar fi trezit legata in lanturi si fara vlaga si viitor. Si Rusia cu Putin este astazi o revelatie a acestor vremi.

    Si Putin a fost al KGB-ului.  

    Fara Isarescu Romania ar fi fost o placinta morfolita de toti ramolitii vestici, ar fi fost o mocirla in care toti mormolocii balosi din tarile mai de sus sau mai de jos ar fi trait in indestulare si huzur.  

    Isarescu a fost si este omul providential care a stat in calea celor care au actionat pentru distrugerea Romaniei si a natiei romane. Un Putin al Romaniei.  

    Istoria il va aseza pe Isarescu in randul marilor personalitati ale Romaniei ,ca mare roman, indiferent de deciziile oricui.

    Si ce daca, poate, Isarescu a fost Securist. A fost Securistul de care Romania a avut nevoie si pe care Romania a avut si noroc sa-l aiba in vreme de urgie.  

    1. CE LIMBĂ FINĂ ÎI DAI LU MANOLE...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb