Gheorghe Ştefan, condamnat pentru fraudarea Poştei Române

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2019

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul "Fabrica de Timbre" privind fraudarea Poştei Române.

Potrivit deciziei, Tribunalul a luat act că suma de 226.967 euro primită de Gheorghe Ştefan în săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă a fost restituită. De asemenea, magistraţii au dispus ridicarea sechestrului pe bunurile fostului primar, fiind respinsă ca nefondată acţiunea civilă formulată de partea civilă CN Poşta Română SA.

În dispozitivul sentinţei se arată că instanţa "ia act că persoana cumpărătoare de influenţă se găseşte în situaţia prevăzută de art. 292 alin. 2 C.pen. (făptuitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceas-ta)".

Pe de altă parte, judecătorii au menţinut eliberarea condiţionată în cazul lui Gheoghe Ştefan.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dosarul în care a fost condamnat Gheorghe Ştefan este disjuns din dosarul "Fabrica de Timbre", trimis în instanţă de DNA în martie 2017. Alături de fostul primar a fost judecat şi omul de afaceri Marian Constantinof.

Potrivit anchetatorilor, în iulie - august 2009, Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ şi vicepreşedinte al PDL, i-a propus lui Marian Constantinof că, în schimbul unor sume de bani, îşi va folosi influenţa pe lângă reprezentanţii CN Poşta Română astfel încât sucursala "Fabrica de Timbre" a societăţii de stat să le atribuie unor firme private, controlate de omul de afaceri, contracte având ca obiect furnizarea de hârtie.

Gheorghe Ştefan a fost condamnat în mai multe dosare penale, primind 6 ani închisoare în dosarul Microsoft şi trei ani în dosarul privind finanţarea PDL. A fost eliberat condiţionat în noiembrie 2018.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb