Ghid european de utilizare combinată a diferitelor instrumente financiare

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 februarie 2016

Fondul european pentru investiţii strategice, fondurile structurale şi de investiţii europene - rol de bază în crearea de locuri de muncă şi creşterea economică

Prioritatea majoră a Comisiei Juncker este să readucă Europa pe curba de creştere şi să creeze locuri de muncă, fără a genera noi datorii, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE). Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS) - nucleul Planului de investiţii pentru Europa - şi fondurile structurale şi de investiţii europene (fondurile ESI) joacă amândouă un rol de bază în ceea ce priveşte crearea de locuri de muncă şi creşterea economică.

Recent a fost publicat un ghid de utilizare combinată a diferitelor instrumente financiare menit să ajute autorităţile locale şi promotorii proiectelor să profite la maximum de posibilităţile de combinare a fondurilor FEIS şi ESI, mai arată comunicatul CE, precizând: "Cele două instrumente au fost proiectate în mod diferit, dar complementar, din punctul de vedere al motivaţiei, concepţiei şi cadrului legislativ. Ele se susţin reciproc".

Jyrki Katainen, vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, a declarat: "FEIS a fost creat astfel încât să fie cât mai flexibil cu putinţă, existând aşadar posibilităţi multiple ca promotorii de proiecte să solicite simultan finanţare şi din partea FEIS, şi din partea fondurilor ESI. Orientările pe care le publicăm vin cu sfaturi practice, pentru întreprinderile care caută finanţare pentru proiecte, privind posibilităţile de combinare optimă a celor două instrumente".

Comisarul pentru politica regională Corina Creţu a declarat: "Atingerea obiectivelor Planului de investiţii pentru Europa este un efort comun şi toate sursele şi părţile implicate trebuie să se mobilizeze. Din acest motiv, vă voi asigura că exploatăm la maximum potenţialul de creştere al fondurilor ESI, prin investiţii strategice şi orientate spre performanţă, susţinute de folosirea sporită a instrumentelor financiare".

Vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii Ambroise Fayolle a declarat: "Agregarea fondurilor structurale şi de investiţii europene cu FEIS va permite BEI să sprijine creşterea durabilă în toate ţările şi regiunile europene. Prin combinarea granturilor UE şi a finanţărilor BEI, banca va putea să se adreseze unor noi beneficiari, în special proiectelor mai mici, grupate în platforme de investiţii."

Broşura oferă o privire de ansamblu asupra combinaţiilor posibile dintre FEIS şi fondurile ESI, fie la nivel de proiect, fie prin intermediul unui instrument financiar precum o platformă de investiţii, potrivit CE. Broşura va fi completată cu experienţa dobândită în cazuri concrete şi cu feedbackul primit de la părţile interesate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb