Gigi Becali îşi va mări participaţia la "Avicola" Iaşi

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 septembrie 2004

Acţionarii societăţii "Avicola" Iaşi sînt convocaţi în data de 16 septembrie pentru aprobarea unei noi majorări de capital social, cu peste 84,65 miliarde de lei. O parte din noile acţiuni emise vor compensa creanţele acţionarului majoritar, Gigi Becali, patronul echipei de fotbal "Steaua", în valoare de 44,68 miliarde de lei. Restul de 39,97 miliarde de lei vor constitui aporturi în numerar ale acţionarilor societăţii, prin exercitarea dreptului de preferinţă. Adunarea Generală a Acţionarilor din 16 septembrie va stabili şi data de înregistrare a acţionarilor care îşi pot exercita dreptul de preferinţă în termen de 31 de zile de la data publicării AGA în Monitorul Oficial. Capitalul social al crescătorului de păsări ieşean va depăşi, în urma majorării 177,72 miliarde de lei, fiind divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 lei/titlu.

"Avicola" Iaşi este controlată de George Becali, care are 1.964.850 din acţiunile societăţii (52,79%). SIF "Moldova" este în proprietatea unei cote de 10,69% din capitalul social, iar Societatea "Avicola" Iaşi a fost privatizată în data de 31 octombrie 2002 prin achiziţionarea de la APAPS a pachetului de 52,66% din titlurile emitentului, de către firma "Koala Senior" SRL Comăneşti, patronată de omul de afaceri Florinel Camara. Valoarea totală a tranzacţiei s-a ridicat la 4,3 milioane euro. Majorarea de capital de la începutul acestui an, în valore de 26,567 miliarde de lei a crescut numărul de titluri deţinute de "Koala Senior", cel mai afectat acţionar fiind statul, căruia i s-a micşorat ponderea acţiunilor la sub 25% din noul capital social. Conform convocatorului AGA din 19 ianuarie, suma aferentă acelei majorări de capital reprezinta "aport în natură sub formă de investiţii realizate de "Koala Senior" SRL la "Avicola" Iaşi. La mai puţin de un an şi jumătate de la privatizare "Avicola" Iaşi a intrat în portofoliul omului de afaceri George Becali. Acesta a preluat, în februarie, de la AVAS, contractul de privatizare semnat de Florin Camara, investiţia fiind estimată la cel puţin 2 milioane de dolari. O altă majorare de capital, din iunie, a convertit în acţiuni datoriile în sumă de 1,37 miliarde de lei, pe care societatea le avea către AVAS, participaţia statului la capitalul social ajungînd la 30,3%.

Datoria era reprezentată de fondurile de restructurare şi creditele bugetare acordate companiei de către APAPS (352 milioane de lei), dobînzile şi penalităţile de întîrziere aferente, datorate şi neachitate pînă la data de 4 mai 2004, în cuantum de un miliard de lei. În urma efectuării operaţiunii menţionate, capitalul social al companiei se ridica la aproximativ 93 de miliarde de lei. Acţionarul principal, George Becali, şi-a micşorat, în urma conversiei, cota de participare cu aproximativ 0,78%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb