GoCab Software a atras o finanţare de 7,5 milioane de lei, prin intermediul unui plasament privat de acţiuni

M.G.
Piaţa de Capital / 1 septembrie 2021

GoCab Software a atras o finanţare de 7,5 milioane de lei, prin intermediul unui plasament privat de acţiuni

GoCab Software, companie ce operează o suită de aplicaţii utilizate de către taximetrişti, a încheiat ieri un plasament privat de acţiuni prin care a atras o finanţare de 7,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de către BRK Financial Group (BRK).

"În cadrul plasamentului privat, GoCab Software a atras suma de 7,5 milioane lei, printr-o operaţiune de majorare de capital social, fiind subscrise 17.278.220 acţiuni la pretul de 0,43 lei/actiune", se arată în comunicat.

GoCab Software este prima şi singura aplicaţie de tip ride hailing dedicată exclusiv taximetriştilor.

BRK deţine 38 milioane de acţiuni emise de GoCab - 56,3%, raportat la structura acţionariatului anterioară majorării de capital social, respectiv 44,8% prin raportare la structura acţionariatului de după majorare).

"GoCab Software SA, prin atragerea unei tranşe de finanţare, a făcut astăzi un pas important spre listare şi spre alinierea la practicile de guvernanţă corporativă. Compania are un plan ambiţios de dezvoltare în perioada următoare, iar bursa va juca un rol important pentru finanţarea şi dezvoltarea companiei. Capitalizarea anticipată a companiei este de 36,4 milioane lei", se mai arată în comunicat.

Compania anunţa în debutul acestui an că intenţionează extinderea în peste 60 de oraşe din ţară până la finalul anului.

Aplicaţia GoCab permite pasagerilor să comande online un taxi din orice oraş al ţării, să achite cu cardul direct în aplicaţie şi să vizualizeze preţul călătoriei. Aplicaţia a fost lansată în mai 2020 şi este utilizată de peste 80.000 de utilizatori active.

Potrivit Termene.ro, GoCab Software a fost înfiinţată în noiembrie 2019 şi a înregistrat o cifră de afaceri de 0,238 milioane de lei în 2020 şi o pierdere de 1,17 milioane de lei. Potrivit datelor disponibile pe Termene.ro, compania avea în 2020 un număr de 5 angajaţi.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Foarte buna stirea! Abia asteptam sa cumparam cu totii in prima zi de listare!

    1. ai dreptate, stau si eu la coada deja, am

      bon de ordine. 

      cum sa ai capitalizare de 36mn lei la asa ceva?!? 

    Nu vad niciun potential de crestere al acestei companii mici pe o piata invadata de Uber, Bolt, Freenow si alte companii locale care au aplicatii proprii, de.ex. StarTaxi, Meridian, Speed. Este o piata suprasaturata.

    Am instalat aplicatia, m-am inrolat si am simulat o cursa de acasa pana in centru. "Nu s-a gasit taxi, va rugam sa incercati din nou" este mesajul primit in aplicatie si nu sunt singurul care nu gaseste masina, vedeti review-urile din google play. 

    Asadar, voi sta foarte departe de acest emitent.

    1. Emitentul asta chiar e o gluma. Venituri 0.24 mil. si pierderi 1.2 mil. lei cu 5 angajati.

      pentru marcu de la ASF si hanga de la BVB va fi o listare de succes cu perspective de dezvoltare accelerata a pietei de capital. te uiti tu la jumatatea goala a paharului.

    dupa reit si frb pacalicii de la brk vin cu a treia petarda. o frenezie de realizari, una mai prabuselnita ca alta. abureala care pute a andrici

    1. nu le iau apareara BRK (pentru ca toti brokerii sunt la fel, difera comisionu si gradu de lacomie al clientilor)...insa deocamdata FRB este peste pretul din plasament, si cat au fost la listare e doar factorul uman din piata, asa ca pt moment nu au adus inca pierderi investitorilor initiali, REIT e putin diferit, in sensul ca inclusiv in prospect nu au previzionat nimic fantasmagoric, decat un randament mediu al pietei din sectorul imobiliar, faptul ca au avut crestere 80% la listare, de asemeni a fost "vina" gibonilor din retail care cu 3 de coco se vad lupii de pe wall street...ca,,,confuzii s-au inregistrat si pe la BIOW, BONAS,CLAIM...nu mai mentionez de NRF si alte scheme de pe Aero....importante sunt cunostiintele despre bursa, asteptarile si nu in ultimi rand capitalul de care se dispune....restu e Cancan

    De unde a rezultat prima de 0,33 lei/ acțiune? Că au valoare nominală de 0,1 și preț subscriere 0,43!!!!

    Mai băieți, chiar ne credeti prosti? 

    1. Raspuns: da!

      Eu nu cred, sunt sigur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb