"Golden Gate-ul" de la Brăila aşteaptă inaugurarea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2023

Sursa foto: facebook / Pod Suspendat Braila

Sursa foto: facebook / Pod Suspendat Braila

Podul construit peste Dunăre la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa, va fi inaugurat, astăzi, a anunţat Sorin Grindeanu ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

"Am hotărât împreună cu colegii, cu autorităţile publice locale, cu colegii de la CNAIR şi cu antreprenorul sau companiile care au lucrat aici - pentru că nu e vorba doar de una singură -, ca darea în circulaţie să fie făcută cât de repede putem şi asta înseamnă 6 iulie. (...) În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relaţia parţială, cu descărcare în judeţul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila şi primul kilometru pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 kilometri şi cuprinde două secţiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 kilometri şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 kilometri", a declarat, recent, Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

La inaugurarea de astăzi sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, reprezentanţi ai Comisiei Europene, ambsadorii Italiei şi Japoniei.

Construcţia podului suspendat peste Dunăre, care a fost numit în mass-media Golden Gate-ul de la Brăila - după numele celebrului pod din oraşul american San Francisco - a început în anul 2017. Pentru realizarea lui s-au folosit aproximativ 81.000 kilometri de fir de oţel, greutatea totală a celor două cabluri principale fiind de 6.700 tone. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone, iar fiecare are o greutate medie de 250 de tone. Lungimea podului este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb