"Goodyear", acţionată în instanţă de angajaţii francezi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2013

"Goodyear" are 1.173 de angajaţi la fabrica din Amiens, Franţa.

"Goodyear" are 1.173 de angajaţi la fabrica din Amiens, Franţa.

Producătorul de anvelope "Goodyear Tire & Rubber" Co. din SUA a fost acţionat în instanţă de angajaţii săi din Franţa, care pretind că acesta a încălcat legile ambelor ţări prin implementarea unui plan de închidere a fabricii din Amiens.

Mickael Wamen, angajat al acestei unităţi, şi Consiliul Central al Salar­iaţilor, organism ales de lucrători ca să-i reprezinte, au depus plângerea la data de 9 aprilie, la tribunalul din Akron, Ohio, solicitând despăgubiri de 4 milioane de dolari. Wamen şi consiliul pretind că "Goodyear" nu le-a oferit salariaţilor informaţii complete şi oportune cu privire la planurile de închidere a fabricii, res­pectiv la relocarea capacităţii de producţie a acesteia, dar nici în privinţa unui proiect (abandonat deja) de a vinde o facilitate către "Titan International" Inc.

"Legile Franţei sunt concepute pentru protejarea muncitorilor de angajatori, indiferent de impactul deciziilor care afectează viaţa angajaţilor şi care au fost luate fără consultarea corespunzătoare a reprezentanţilor salariaţilor", potrivit plângerii.

Angajaţii susţin că societatea-mamă, "Goodyear" SUA, a intervenit în mod ilegal în relaţia lor cu divizia "Goodyear" Franţa şi, astfel, a încălcat legea din Ohio.

De partea cealaltă, Keith Price, purtător de cuvât al companiei americane, a declarat că aceasta nu face comentarii cu privire la un litigiu aflat în desfăşurare.

Planul de închidere a fabricii "Goodyear" a generat proteste violente în oraşul francez Amiens, soldate cu conflicte între demonstranţi şi poliţişti. "Goodyear" are 1.173 de angajaţi la fabrica din Amiens.

Salarii reduse

Angajaţii francezi ai producătorului de anvelope sunt plătiţi în funcţie de cantitatea pe care o fabrică, astfel că o decizie de reducere a producţiei la unitatea din Amiens a a dus la diminuarea veniturilor, respectiv la o despăgubire obligatorie plătită de "Goodyear" Franţa.

Conform plângerii din instanţă, reducerea producţiei a încălcat un ordin de interdicţie dat de un tribunal francez în 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb