"Goodyear" îşi închide cea mai mare fabrică din Franţa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 februarie 2013

"Goodyear" îşi închide cea mai mare fabrică din Franţa

Măsura duce la disponibilizarea a 1.173 de salariaţi

"Goodyear Tire & Rubber" Co., cel mai mare producător american de cauciucuri auto, îşi va închide principala fabrică din Franţa şi va concedia 39% din personalul acestei unităţi, pe fondul disputelor cu sindicatele şi al scăderii cererii de anvelope din Europa.

Fabrica "Goodyear" din Amiens (nordul Franţei) va fi închisă, iar 1.173 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, potrivit unui anunţ făcut ieri de companie. Calendarul opririi activităţii fabricii - care a avut pierderi de 61 milioane euro (83 milioane de dolari) în 2012, nu a fost stabilit deocamdată.

În prezent, "Goodyear" are aproximativ 3.000 de angajaţi în Franţa. Compania mai deţine în Franţa o fabrică mai mică de cauciucuri la Montlucon, o bază de testare a anvelopelor la Mireval şi o unitate de reşapare la Riom.

"Suntem profund dezamăgiţi că negocierile din ultimii cinci ani nu au dus la un compromis cu reprezentanţii angajaţilor", a declarat directorul diviziei franceze a "Goodyear", Henry Dumortier, adăugând: "Anunţul de astăzi (ieri - n.r.) este singura opţiune pe care o avem. Suntem pe deplin conştienţi de impactul acestui anunţ şi de consecinţele dure ale planului nostru".

Declinul economic din Europa, generat de criza datoriilor suverane, a afectat sever piaţa auto din regiune, vânzările de automobile şi autocamioane apropiindu-se de cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Automobile din Europa, vânzările de autoturisme noi au scăzut cu 7,8% anul trecut, în regiune, la 12,5 milioane de unităţi. Astfel, 2012 a fost al cincilea an consecutiv cu scăderi ale înmatriculărilor auto în Europa.

Conform estimărilor IHS Automotive, piaţa auto din Europa va scădea anul acesta la 12,3 milioane de vehicule, nivel cu 23% mai mic decât vârful atins înaintea crizei datoriilor.

Companiile auto din Europa au anunţat tăierea a 30.000 de locuri de muncă din iulie anul trecut până în prezent, din cauza declinului pieţei de profil.

"Goodyear" urmează să-şi anunţe în 12 februarie rezultatele financiare înregistrate în ultimul trimestru din 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb