Gorghiu şi Blaga: "Luni depunem moţiune de cenzură"

Politică / 19 septembrie 2015

Gorghiu şi Blaga: "Luni depunem moţiune de cenzură"

Actualizare 18:12 Gorghiu: "Discuţiile privind moţiunea au început şi continuă săptămâna viitoare, inclusiv cu UNPR"

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, azi, că liberalii au început discuţiile cu partidele politice parlamentare pentru susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta pe care o vor depune luni, afirmând că săptămâna viitoare vor avea negocieri inclusiv cu UNPR, potrivit surselor din presă.

"Vreau să vă spun că discuţiile privitoare la votul pe moţiunea de cenzură deja au început, le vom face toată săptămâna viitoare şi le vom avea inclusiv cu Gabriel Oprea, cu UNPR", a declarat Alina Gorghiu, la Poiana Braşov, unde a avut loc Liga Aleşilor Locali ai PNL.

Gorghiu a mai spus că speră ca până săptămâna viitoare când urmează să aibă loc discuţii cu partidele din coaliţia de guvernare, atât Liviu Dragnea, cât şi Gabriel Oprea să dea dovadă de "echilibru şi prudenţă".

Întrebată dacă discuţiile nu se mai poartă cu fiecare parlamantar în parte, ci cu liderii de partide, Alina Gorghiu a afirmat că cele două formule de negociere nu se exclud.

"Cele două nu se exclud. Vom avea o discuţie atât cu liderii de partide politice parlamentare, cât şi cu fiecare parlamentar în parte. Şi sperăm că vor fi de data aceasta cu succes", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii au făcut toate demersurile necesare şi le cer lui Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea "să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis".

"Tot ce a ţinut de PNL, ca demers legal, constituţional a fost făcut. Acum mingea este în terenul domnului Dragnea, al domnului Oprea şi vom vedea ce decid, mai mult decât să le solicităm să pună interesul public, interesul naţional peste interesul de partid sau interesul meschin de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu un premier compromis", a mai spus copreşedintele PNL. Citată de Mediafax.

În ceea ce priveşte calendarul moţiunii de cenzură pe care o vor depune liberalii, Alina Gorgiu a spus că luni vor depune moţiunea la Parlament, urmând ca pe 24 septembrie să fie programată citirea moţiunii, iar, cel mai probabil, pe 28-29 septembrie să aibă loc votul pe moţiune.

(A.C.)

-------------

Liderii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au anunţat ieri la Poiana Braşov că liberalii vor depune luni o moţiune de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a guvernului condus de Victor Ponta, transmit surse din presă.

Alina Gorghiu a precizat, într-o conferinţă de presă, după şedinţa Colegiul Director Naţional al PNL, că a obţinut o decizie politică pentru depunerea moţiunii.

"Avem un premier trimis în judecată pentru fapte de corupţie care refuză să îşi dea demisia. Cu Ponta premier, România pare un stat care tolerează corupţia", a afirmat Gorghiu, adăugând că interesul naţional cere demisia premierului.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că liberalii vor susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu, candidatul desemnat de partid pentru această funcţie, el adăugând că deocamdată nu se poate discuta despre formule guvernamentale, până când nu va fi votată moţiunea de cenzură ce urmează a fi depusă de liberali.

"Vom susţine un guvern condus de Cătălin Predoiu, care este candidatul nostru pentru funcţia de prim-ministru", a spus Vasile Blaga.

El a adăugat că deocamdată nu se poate vorbi de formule guvernamentale, până când moţiunea de cenzură, care va fi depusă săptămâna viitoare la Parlament, nu va fi votată. "Până nu vom avea certitudinea, prin vot, că moţiunea de cenzură a fost votată, şi pe cale de consecinţă guvernul Ponta a picat, nu vom discuta de formule de guvernare şi de funcţii", a ţinut să precizeze, la aceeaşi conferinţă de presă, şi Alina Gorghiu.

De asemenea, Blaga a afirmat că PNL ar avea ca primă opţiune un guvern minoritar pentru a-şi putea pune în aplicare, în totalitate, programul de guvernare al formaţiunii. El a mai anunţat că liberalii vor organiza un miting în legătură cu moţiunea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Liviu Tudor intra cap de serie la controlul declansat de ANAF afferent marilor averi 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb