Graphein a înregistrat o creştere de 70% în prima jumătate a anului

J.P.
Companii / 21 septembrie 2020

Graphein a înregistrat o creştere de 70% în prima jumătate a anului

Graphein, companie care oferă servicii de topografie şi scanare 3D pentru proiecte de clădiri de birouri, hale industriale, infrastructură publică, clădiri de patrimoniu, spitale şi clădiri rezidenţiale, a înregistrat în primul semestru din 2020 o creştere organică de 70% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează un avans similar la nivelul întregului an pană la 850-900.000 euro, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Creşterea cifrei de afaceri a fost generată de avansul pieţei construcţiilor, investiţiile companiei Graphein în cele mai performanţe scannere 3D, software şi de digitalizare a proceselor interne. De asemenea, compania a reuşit să eficientizeze echipele şi procesele interne, astfel încât organizaţia a devenit mai dinamică şi uşor scalabilă. Portofoliul de clienţi a fost mărit cu 39% şi a ajuns la 100 în prezent, faţă de 72 clienţi la finele anului 2019.

Cifra de afaceri a companiei Graphein a crescut în 2019 comparativ cu 2018 cu 47% şi a atins nivelul de 550.000 euro.

"Principala tendinţă în domeniul topografiei este digitalizarea şi adoptarea noilor tehnologii de scanare 3D şi laser care permit măsurarea suprafeţelor mari în timp foarte scurt, cu precizie ridicată şi informaţii complete din teren. Rezultatul acestora constă în obţinerea formatului digital în timp cât mai scurt pentru orice construcţie," declară Eugen Ursu, Managing Partner şi co-fondator al Graphein.

Tendinţe în piaţa construcţiilor

În contextul noii realităţi generate de Covid-19, piaţa construcţiilor are o dinamică diferită în funcţie de natura noilor proiecte, potrivit Graphein. Astfel, construcţiile de birouri vor scădea din cauza distanţării şi a sistemului de lucru work from home, în timp ce piaţa construcţiilor de proiecte rezidenţiale va cunoaşte o încetinire, cel mai probabil vizibilă anul viitor. Tendinţa generală la nivel naţional este ca populaţia să caute mai mult case decât apartamente şi garsoniere.

În schimb, piaţa construcţiilor de hale pare optimistă în contextul în care marii dezvoltatori îşi continuă proiectele de investiţii. "În această situaţie, avantajul îl reprezintă creşterea vânzărilor din online, ceea ce generează nevoia de mai mult spaţiu pentru stocare. Proiectele de construcţie a spaţiilor comerciale şi a hotelurilor au de suferit, multe dintre acestea fiind sistate sau amânate, potrivit specialiştilor Graphein. Companiile cu activităţi de arhitectură şi inginerie au încetinit ritmul de creştere, ceea ce ar putea să prefigureze scăderi ale lucrărilor de construire în perioada următoare. Astfel, dacă anul trecut creşterea anuală era de 16%, acum este de 5%.

Echipa Graphein a remarcat în ultimele luni interesul statului către investiţii în proiecte de infrastructură, astfel încă Graphein a pivotat în această direcţie. "Astfel, am semnat un contract pentru un proiect cu o durată de doi ani de asistenţă topografică în şantier pentru un drum în judeţul Iaşi. De asemenea, am semnat cu un constructor mare de drumuri şi autostrăzi un parteneriat strategic şi suntem în discuţii avansate cu alţi noi clienţi din acest domeniu", adaugă antreprenorul Eugen Ursu.

Graphein, companie antreprenorială fondată de Eugen Ursu şi Andrei Sueran, este în proces de extindere a afacerii la nivelul întregii ţări, astfel încât să aibă un răspuns rapid la toate solicitările clienţilor, atât pentru proiectele ce au durată o zi, cât şi pentru proiectele şi parteneriatele care durează mai mulţi ani. Primele locaţii în care compania va deschide birouri sunt Iaşi, Cluj şi Timişoara şi Arad, zone în care piaţa construcţiilor se află în creştere rapidă.

Primul birou regional al Graphein a fost deschis la Iaşi datorită cererii în creştere din regiunea Moldovei din partea proiectelor de birouri, drumuri sau clădiri de patrimoniu şi sunt foarte aproape de semnarea primei francize acolo.

"Ne dorim întoarcerea profesioniştilor români din Diaspora"

Piaţa de topografie a suferit ultimii ani de lipsa forţei de muncă şi a profesioniştilor din domeniu, majoritatea plecaţi în întreaga Europă. Potrivit Graphein, este posibil ca pandemia Covid-19 şi beneficiile aduse de stat pentru salariaţii din domeniul construcţiilor să mai diminueze din exodul românilor în Diaspora. "Noi ne dorim chiar întoarcerea profesioniştilor din afară, iar celor mai buni le oferim posibilitatea de angajare şi inclusiv posibilitatea de dezvoltare a unui business în sistem de franciză", afirmă reprezentanţii Graphein.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb