GRAŢIELA GAVRILESCU: Reducerea emisiilor de carbon, discutată astăzi

L.L.
Politică / 20 mai 2019

Graţiela Gavrilescu (Sursă foto: Twitter)

Graţiela Gavrilescu (Sursă foto: Twitter)

Implementarea măsurilor privind reducerea emisiilor de carbon trebuie să fie realizată în mod comun de către autorităţi publice centrale, locale, ONG-uri şi mediul de afaceri, a declarat, astăzi, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, conform Agerpres.

"Îmi exprim bucuria în care, astăzi, la Bucureşti, România, în capitala tuturor românilor, are loc Consiliul informal de mediu. Este cea mai importantă manifestare la care toţi reprezentanţii, miniştri ai Mediului din Uniunea Europeană, vor fi prezenţi. Pentru România, în plină Preşedinţie rotativă la Consiliul Uniunii Europene, este un eveniment extrem de important. Astăzi, vom dezbate teme de interes european, internaţional şi naţional, respectiv teme pe schimbări climatice şi problemele de mediu. În prima parte a sesiunii de astăzi vom avea o tematică extrem de importantă: soluţii inovative şi rolul cetăţenilor pentru reducerea emisiilor de carbon. Sunt convinsă că toţi miniştrii statelor membre vor aborda, astăzi, problema aşa cum se cuvine şi că măsurile pe care trebuie să le găsim împreună vor fi cele care, într-adevăr, să reducă efectele gazelor cu efect de seră. În acelaşi timp, să nu uităm că implementarea acestor măsuri trebuie să fie făcută concentrat, împreună, adică autorităţi publice centrale, locale, ONG-uri, mediul de afaceri, astfel încât viaţa pe Pământ să fie cât mai lungă", a afirmat Graţiela Gavrilescu la Palatul Parlamentului, înaintea reuniunii informale a miniştrilor Mediului organizată la Bucureşti, mai scrie Agerpres.

Oficialul român a menţionat, totodată, că biodiversitatea reprezintă o altă temă de interes ce va fi abordată în cadrul reuniunii de la Bucureşti, pe fondul celui mai recent raport al Naţiunilor Unite, conform căruia multe specii şi habitate au dispărut.

"În a doua parte a zilei de astăzi vom avea sesiunea pe Biodiversitate. Nu de puţin timp, Raportul pentru Biodiversitate şi serviciile ecosistemelor a fost dezbătut şi lansat de către Naţiunile Unite şi cu părere de rău am constatat că multe specii şi habitate au dispărut. De aceea, sunt convinsă că la dezbaterile de astăzi vom implementa o serie de măsuri şi vom avea nişte concluzii pertinente pentru păstrarea acestor habitate şi recuperarea unora mai ales la anumite specii care sunt rare. Avem de pregătit şi biodiversitatea post-2020", a subliniat ministrul român al Mediului, potrivit Agerpres.

România găzduieşte, astăzi şi mâine, la Palatul Parlamentului, reuniunea informală a miniştrilor Mediului din statele membre ale Uniunii Europene (UE), în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.

Evenimentul este co-prezidat de către viceprim-ministrul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, împreună cu ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

Potrivit Ministerului Mediului, la reuniunea informală de la Bucureşti vor participa miniştri pentru Mediu din statele membre UE, statele AELS şi statele candidate la aderarea UE, comisarul european pentru politici climatice şi energie, Miguel Arias Cañete, comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit - Karmenu Vella, reprezentanţi ai Secretariatului General al Consiliului, directorul executiv al Agenţiei Europene de Mediu şi secretarul general al Biroului European de Mediu, mai relatează agenţia.

Agenda evenimentului cuprinde, în data de 20 mai, dezbaterea privind schimbările climatice "Soluţii inovative şi rolul cetăţenilor în asigurarea unui viitor cu emisii reduse de carbon: cum să fructificăm mai bine oportunităţile legate de stilul de viaţă, economie circulară, planificare spaţială etc". În a doua sesiune de lucru se va aborda tematica biodiversităţii - "Rezultatele IPBES asupra Evaluării Globale ale Biodiversităţii şi Serviciilor Ecosistemelor: Implicaţii pentru cadrul global şi al Uniunii Europene pentru biodiversitate post 2020".

Reuniunea va continua pe 21 mai cu cea de-a treia sesiune de lucru, pe tema managementului resurselor de apă - controlul poluării apei cu plastice/microplastice din râuri către mări.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ORAȘUL : fără WC public, st. EPURARE, PUBELE, CONTAINERE: NU SE DOREȘTE ADUNARE DEȘEURI... RECIRCULARE POVEȘTI DE VIITORUL NICIODATĂ!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb