Grâul modificat genetic intră în producţia comercială

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 9 octombrie 2020

Grâul modificat genetic intră în producţia comercială

Susţinătorii alimentelor modificate genetic au obţinut o importantă victorie într-o ţară în care s-au mai făcut şi alte experimente, de natură financiar - economice, la finele secolului trecut. Argentina a aprobat soiul de grâu modificat genetic HB4, rezistent la secetă, dezvoltat de firma de biotehnologie Bioceres SA.

Astfel, Argentina devine prima ţară din lume care aprobă producţia comercială a unui soi de grâu modificat genetic.

Nicio ţară nu şi-a dat acordul pentru importul de produse modificate genetic, iar Bioceres a precizat că va începe să promoveze HB4 după ce acesta va fi autorizat la import de Brazilia, cea mai mare destinaţie pentru grâul argentinian. "Astăzi Argentina este lider în domeniul transformării tehnologie la nivel internaţional", a declarat directorul general de la Bioceres, Federico Trucco, într-un comunicat de presă comun cu Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din Argentina. "Tehnologia HB4 oferă seminţe care sunt mai rezistente la secetă, diminuând pierderile de producţie şi oferind o mai mare predictibilitate cu privire la randamente", a precizat Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei din Argentina. În timp ce alte culturi precum porumbul sau soia boabe au fost deja modificate genetic pentru a îmbunătăţi randamentele sau a rezista la dăunători, grâul modificat genetic nu a fost aprobat până acum în nicio ţară pentru producţia comercială din cauza îngrijorărilor consumatorilor. Grâul este utilizat în primul rând pentru consumul uman. Anul trecut aproximativ 45% din cele 11,3 milioane de tone de grâu recoltate în Argentina au fost livrate Braziliei.

Conform Agerpres, Preşedintele Asociaţiilor industriei grâului din Brazilia, Rubens Barbosa, a declarat că grupul urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei. "Am solicitat guvernului să ne ofere informaţii suplimentare pentru că nicio ţară nu permite importul de grâu modificat genetic", a precizat Gustavo Idigoras, preşedintele CIARA CEC, camera exportatorilor de cereale din Argentina.

Statele europene au păreri împărţite faţă de organismele modificate genetic, chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America şi Asia. În ultimii ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat şi în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania americană Monsanto.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb