Grecia extinde testarea obligatore la tot personalul nevaccinat din turism

G.B
Internaţional / 23 iulie 2021

Grecia extinde testarea obligatore la tot personalul nevaccinat din turism

Grecia a anunţat ieri că toţi lucrătorii nevaccinaţi din turism şi sectorul restaurantelor vor trebui să facă teste regulate împotriva coronavirusului, guvernul extinzând astfel la nivel naţional, în urma creşterii numărului de infectări, o obligaţie impusă până acum doar în câteva insule turistice populare, transmite Reuters, citată de Agerpres.

După un an turistic 2020 dezastruos, Grecia a ridicat majoritatea restricţiilor şi speră într-o revigorare măcar parţială în această vară a industriei sale turistice cruciale pentru economie.

Însă, în urma unei noi creşteri a numărului de infectări, cauzată de varianta Delta a coronavirusului, Grecia a impus săptămâna trecută ca lucrătorii nevaccinaţi din restaurante şi turism de pe unele insule turistice principale să se testeze de două ori pe săptămână, într-un efort de a salva sezonul de vară.

Aceeaşi regulă li se va aplica de acum încolo lucrătorilor din aceste sectoare din întreaga ţară, a declarat ministrul adjunct pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Hardalias, într-un briefing de presă. 'Obiectivul este ca ţara noastră să transmită în continuare mesajul că a fost şi rămâne o destinaţie turistică sigură', a explicat el.

În pofida unor restricţii recente, pe insula Mykonos, renumită pentru petreceri, numărul de infectări a crescut rapid, obligând autorităţile să interzică deplasările pe timp de noapte şi muzica în localuri începând din 26 iulie.

Hardalias a afirmat că situaţia din Mykonos s-a ameliorat uşor şi că autorităţile vor decide în zilele următoare dacă măsurile vor fi prelungite sau nu.

Fostul prim-ministru Alexis Tspiras, liderul principalului partid de stânga de opoziţie, Syriza, a fost de părere că restricţiile impuse în Mykonos trimit 'un semnal foarte prost' pentru Grecia ca destinaţie turistică.

Grecia a vaccinat în jur de 45% din populaţia de 11 milioane de locuitori. După ce a ordonat vaccinarea personalului sanitar şi de îngrijire, guvernul i-a îndemnat pe profesori să se vaccineze la timp pentru începutul anului şcolar în septembrie.

Joi, Grecia a raportat 2.604 cazuri de infectare şi un bilanţ total de 469.042 de la debutul pandemiei. În jur de 12.875 de persoane au decedat în urma complicaţiilor bolii COVID-19.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. obligatoriu proteste de milioane de oameni pe strazi!

    Libertatea cheama!  

    1. Sa-i puneți in pericol pe ceilalți care accepta situația, cu iresponsabilitatea voastră?

      Sa umpleti spitalele in următoarele săptămâni, direct și indirect? Sa-i condamnați la moarte, sau la sechele sau la pierderi financiare pe ceilalți? 

      Sa umpleti așa-zisele platforme sociale cu minciuni și cu așa zise adevăruri, nedocumentate? 

      Sa dați apa la moara acelora care au interese ascunse vizavi de UE și de lumea civilizata? Sa fiți idioții lor utili? De ce nu va luați bilete sus spre Moscova și Beijing? 

      De ce trebuie o majoritate tăcută și responsabila sa plătească pentru o minoritate de idioți iresponsabili? Sa plătiți singuri spitalizarea pentru voi și pentru cei pe care ii infectați in prostia voastră, naturală sau indusa. 

      Întrebări retorice, orice era are idioții săi.

      Mi-e sila de voi. 

      Un asa mare "idiot util" al Sistemului ca tine, rar. mi-a fost dat sa vad !Esti, cu mult peste propagandistii marxisti, Moise Guran si Lucian Mandruta, luati impreuna! O faci din pura convingere sau iei bani frumosi pt asta?

      Mi-e sila de o carpa ca tine. Marioneta idioata. Analfabet si oaie supusa unor experimente genice.

    Bataie totala de joc si incalcarea drepturilor fundamentale ale propriilor concetateni! Aproape sigur, Valul 4 va fi valul Revolutiilor si al gherilelor de strada, care le vor da stingerea acestor Iude ale neamurilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb