Green Peace România cere închiderea Sometra Copşa Mică

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 3 mai 2005

Organizaţia ecologistă Green Peace România cere închiderea companiei Sometra din Copşa Mică din judeţul Sibiu în cazul în care nu se poate opri poluarea de care se face vinovată societatea, informează Rompres.

"Copşa Mică a reprezentat - şi reprezintă încă - una dintre marile probleme de mediu ale Ro-mâniei. Poluarea mai veche şi cea prezentă au atras atenţia asupra situaţiei din zonă. În acest moment, suntem în situaţia de a face o alegere: fie închiderea companiei Sometra şi încetarea poluării actuale, fie continuarea activităţii companiei şi a poluării în zonă. Avînd în vedere situaţia dezastruoasă a mediului din zonă şi impactul negativ pe care Sometra încă îl are asupra lui, Greenpeace cere încetarea activităţii companiei dacă aceasta nu poate să îşi asume angajamente pentru îmbunătăţirea situaţiei mediului în zona Copşa Mică-Mediaş, asta însemnînd poluare zero prin activităţile curente şi reducerea efectelor poluării istorice. Din punct de vedere social, aceasta ar fi cea mai bună soluţie, avînd în vedere faptul că în 2007 o asemenea companie nu îşi va putea continua activitatea în acest mod în UE", a precizat reprezentanta organizaţiei, Ana Maria Bogdan.

SC Sometra SA Copşa Mică continuă să fie un factor poluant în judeţul Sibiu, din cauza faptului că societatea a realizat doar 23,48% din programul de conformare cu standardele europene de mediu. Programul de conformare din autorizaţia de mediu a societăţii cuprindea 14 măsuri, dintre care s-au realizat, după privatizarea combinatului în 1998, opt - trei integral şi cinci parţial. Conform contractului de privatizare, grupul grec Mytilineos, care a preluat combinatul, ar fi trebuit să investească suma de 15,4 milioane dolari în lucrări de protecţie a mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb