Grevă generală în învăţământ începând de luni

F.D.
Miscellanea / 17 mai 2023

Grevă generală în învăţământ începând de luni

Sindicatele din Educaţie vor declanşa luni, 22 mai, greva generală, a anunţat, miercuri, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, la finalul discuţiilor cu premierul Nicolae Ciucă, relatează Agerpres.

"Concluzia este clară, promisiunile sunt subţiri, doar că anexa O se va aplica şi că în Programul de guvernare o să fie lucruri concrete legate de grila de salarizare şi că educaţia va fi prioritate. Oamenii aşteaptă altceva şi este limpede că de luni va fi grevă generală. Este voinţa oamenilor. Mandatul nostru este de a veni cu ceva concret. Am cerut astăzi, de exemplu, să se rezolve şi problema inflaţiei, adică să să vină cu un act normativ care să acopere rata inflaţiei. Acest lucru se poate face. Este posibil să mai avem o discuţie cu premierul luni, mai este timp să găsească soluţii, dar până atunci mesajul nostru este clar: grevă generală din 22 mai, orele 8:00", a anunţat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar au fost astăzi, 17 mai, 2023 în grevă de avertisment, în intervalul orar 11.00 - 13.00, timp în care cursurile au fost suspendate, conform anunţului anterior al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţiei Naţionale "Alma Mater".

    Decizia a fost luată privind declanşarea grevei generale în învăţământ, începând din data de 22 mai 2023, ca urmaare a rezultatelor unui Referendum din 18 aprilie 2023, efectuat în interiorul acestor organizaţii sindicale, precum şi implicaţiile acestei acţiuni pentru procesul educaţional. În urma rezultatelor referendumului organizat, peste 71% din cadrele didactice au fost de acord cu declanșarea unei greve generale pe 22 mai, 2023. De altfel Sindicatele din Educaţie au demarat protestele încă din luna aprilie a acestui an, când au pichetat sediul Guvernului timp de două zile respectiv, pe 25 şi 26 aprilie si cu toate astea nu au existat reacţii din partea autorităţilor. Abia astăzi , la ora 13:00 pe agenda premierului Nicolae Ciucă au apărut, primele consultări cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie. In cazul că nu se va ajunge la un rezultat , liderii sindicali sunt dispusi să meargă până la capăt avertizând guvernul că este prima grevă generală care se declanşează la final de an şcolar, astfel că ar putea fi bulversate examenele naţionale, respectiv Evaluarea Națională și Bacalaureatul. 

    Io zis sa mai bage statul un impozit la fraieri (angajatii din privat) si sa dea la toti bugetarii cat vor. Eventual un credit extern cu dobanda exagerata. Neaparat sa mariti si pensiile speciale. Tara asta e de unica folosinta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb