Grevă la companiile aeriene low-cost "Eurowings" şi "Germanwings"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 octombrie 2016

Grevă la companiile aeriene low-cost "Eurowings" şi "Germanwings"

Aproape 400 de zboruri anulate

Traficul companiilor aeriene low-cost "Eurowings" şi "Germanwings", divizii ale grupului german "Deutsche Lufthansa", a fost afectat, ieri, de o grevă de 24 de ore a personalului de bord, care a dus la anularea a aproximativ 400 de zboruri, în principal pe rutele interne, pe fondul nemulţumirilor legate de salarii şi condiţii de muncă.

Greva de la "Germanwings" a afectat zborurile de pe aeroporturile Dusseldorf, Koln şi Dortmund, iar cea de la "Eurowings" - cursele din Dusseldorf şi Hamburg. Conform "Eurowings", deşi aproximativ 400 de zboruri dintr-un total de 550 au fost anulate, cursele pe distanţe lungi nu au fost afectate.

Sindicatul personalului de bord UFO a cerut declanşarea grevei de protest în urma eşecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă. "Regretăm această situaţie, dar este una necesară. Negocierile au ajuns într-un punct în care nu există altă alternativă decât greva", a declarat preşedintele UFO, Nicoley Baublies, subliniind: "Disponibilitatea conducerii Eurowings să se întâlnească cu noi pentru o propunere de majorare a salariilor cu 7% a fost doar o informaţie lansată în presă. Noi nu am primit această ofertă".

Oficialii "Eurowings" spun, însă, că au prezentat sindicatului oferta. Un purtător de cuvânt al companiei a menţionat: "Greva este complet de neînţeles. Suntem gata, în orice moment, să discutăm cu sindicatul".

Conducerea grupului "Lufthansa" a făcut apel la sindicatul UFO să revină la masa negocierilor. Compania vrea să-şi extindă operaţiunile low-cost prin companiile regionale "Eurowings" şi "Germanwings".

Sindicaliştii "Eurowings" din Germania au încercat, în ultimii doi ani, să ajungă la o înţelegere pentru noi contracte de muncă, ameninţând de mai multe ori cu acţiuni de protest la nivelul industriei.

Însă, greva de la "Germanwings" este surprinzătoare din moment ce sindicalişii sunt pe punctul să realizeze un acord pentru contractele part-time ale personalului de bord.

"Declanşarea grevei din cauza unor neînţelegeri cu privire la contractele temporare este de neînţeles şi absurdă", a spus purtătorul de cuvânt al "Lufthansa", Martin Leutke, adăugând că greva de la "Germanwings" este doar o "mişcare tactică".

"Lufthansa", cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi a personalului de bord, în condiţiile în care îşi reduce costurile ca să facă faţă competiţiei crescute din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu şi a operatorilor de transport low-cost.

Greva a afectat circa 40.000 de pasageri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb