ZIARUL BURSA

28 octombrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Schäuble la Ministerul finanţelor, ca Iglesias jr. la Antena 3

Schäuble la Ministerul finanţelor, ca Iglesias jr. la Antena 3

MAKEBănci-Asigurări / 28 octombrie 2016

Mulţumim Biroului de presă al Ministerului finanţelor pentru precizări, dar rugăm să continue cu precizările, fiind necesare pentru că stăruie numeroase alte neclarităţi cu privire la "evenimentul Schäuble", iar ele devin şi mai numeroase, în urma precizărilor.

De pildă, nu este clar la ce se referă afişul din fotografia executată de "BURSA", la eveniment, pe care stă scris: "Romania: Delivering Returns in a Challenging Emerging Economy, Sponsored by Raiffeisen Bank, Hosted by Ministerul Finantelor Publice".

Ce căuta neamţul în... România?

Cornel CodiţăEditorial / 28 octombrie 2016

Cornel Codiţă

"Make, m-am plictisit să mai trăiesc cu o rublă ştearsă ca dumneatale. Nu mă căuta; am trecut cu neamţul meu în Bulgaria..."

"În Bulgaria, ce să caute neamţul în Bulgaria?"

DEŞI SUGEREAZĂ CĂ NOUL CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ NU PREVEDE COMPENSAŢII PENTRU MEMBRII CONSILIULUI ASF nu dezminte că a minţit privind inexistenţa compensaţiilor pentru preşedinte

Adina ArdeleanuBănci-Asigurări / 28 octombrie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis, ieri, că a aprobat noul Contract Colectiv de Muncă, pentru perioada 2016-2017, chiar miercuri, în aceeaşi zi în care deputatul Andreea Paul a prezentat documentele care demonstrau că membrii Consiliului ASF beneficiază de opt salarii compensatorii în cazul încetării mandatului din motive neimputabile, anterior expirării mandatului.

Cum s-a dezumflat entuziasmul datornicului român

Cum s-a dezumflat entuziasmul datornicului român

Mihai AntonescuBănci-Asigurări / 28 octombrie 2016

Spuneam recent că principalul talent al legiuitorului român este acela de a da legi proaste în dorinţa manifestă de a repara alte legi proaste. Anul acesta a fost bogat în manifestări ale acestui talent.

În procesul electoral de demonizare a creditorilor şi de aburire a populaţiei ultraîndatorate, mai marii naţiei au zămislit pe rând, aşezat, Legea Dării în plată, Ordonanţa de urgenţă nr. 52, privitoare la informarea acoperitoare a consumatorului şi la reglementarea demersurilor întreprinse de recuperatorii de debite, act normativ ce-şi propune, tardiv, să desfiinţeze excesele şi practicile abuzive, şi, recent, Legea Conversiei la curs istoric a creditelor contractate în monedă elveţiană.

Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate

CCR A MAI DECIS ÎNTR-UN DOSAR PE DAREA ÎN PLATĂ Curtea Constituţională a respins excepţia de neconstituţionalitate

E.O.Bănci-Asigurări / 28 octombrie 2016

Actualizare 18:00 Gheorghe Piperea: "Băncile şi banksterii vor pierde pentru totdeauna încrederea clienţilor"

Atacarea Legii dării în plată la Curtea Constituţională a României (CCR) şi neaplicarea ei de către bănci va aduce cu sine pierderea "pentru totdeauna" a încrederii clienţilor în sistemul bancar, consideră avocatul Gheorghe Piperea.

-----------

Curtea Constituţională a României (CCR) s-a mai pronunţat, ieri, într-un dosar pe Legea dării în plată, respingând excepţia ridicată de bănci ca inadmisibilă, după cum ne-au spus surse judiciare.

Acestea ne-au menţionat că hotărârea de ieri va fi păstrată în dosarele identice în care CCR urmează să decidă.

"Protestul salariaţilor, aflat în afara cadrului legal, a afectat semnificativ activitatea companiei"

"POŞTA ROMÂNĂ": "Protestul salariaţilor, aflat în afara cadrului legal, a afectat semnificativ activitatea companiei"

Luciana BănicăCompanii / 28 octombrie 2016

Actualizare 16:18

Conducerea "Poştei Române" susţine că a avansat, miercuri, sindicatelor două variante de majorări salariale, în acord cu prevederile legislative şi ţinând cont de situaţia financiară a companiei.

-----------

Sute de poştaşi continuă protestele în mai multe oraşe, angajaţii companiei precizând că nu vor să mai lucreze până când nu le vor fi rezolvate revendicările, cea mai mare problemă a lor fiind legată de salariile foarte mici.

CAB a respins contestaţia depusă de Carpatica Asig împotriva ASF

CAB a respins contestaţia depusă de Carpatica Asig împotriva ASF

M.I.Bănci-Asigurări / 28 octombrie 2016

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, pe 26 octombrie, contestaţia depusă de Carpatica Asig având ca obiect suspendarea efectelor deciziei prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus închiderea procedurii de redresare financiară a societăţii , declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

 PRU îl denunţă pe Cioloş la DNA, pentru abuz în serviciu şi înşelăciune, privind "Cuminţenia pământului"

PRU îl denunţă pe Cioloş la DNA, pentru abuz în serviciu şi înşelăciune, privind "Cuminţenia pământului"

Diana MihuAnticorupţie / 28 octombrie 2016

Actualizare 15:33 Cioloş, despre plângerea făcută de PRU la DNA împotriva sa: "Să fie sănătoşi"

Premierul Dacian Cioloş a fost întrebat, astăzi, despre plângerea făcută de Partidul România Unită (PRU) la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva sa, în legătură cu achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului", el spunând: "Să fie sănătoşi!", potrivit unor surse din presă.

--------

Partidul România Unită (PRU) îl denunţă pe premierul Dacian Cioloş la DNA, pentru abuz în serviciu şi înşelăciune, în legătură cu achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia pământului".

Dosarul "Colectiv" a fost soluţionat prin trimiterea în judecată a opt inculpaţi

PARCHETUL GENERAL: Dosarul "Colectiv" a fost soluţionat prin trimiterea în judecată a opt inculpaţi

Ionuţ StănescuMiscellanea / 28 octombrie 2016

Actualizare 15:00 Doi pompieri ISU, trimişi în judecată în dosarul "Colectiv"

Procurorii militari din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a Antoninei Radu şi a lui Petrică George Matei, foşti ofiţeri-inspectori de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov.

----------

Dosarul "Colectiv", instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost soluţionat prin trimiterea în judecată a opt inculpaţi (şase persoane fizice şi două persoane juridice) la data de 28 aprilie 2016, informează un comunicat al Parchetului General, remis Redacţiei.

"Facem apel la asociaţiile de consumatori să-şi desemneze doar un membru în Colegiul de Coordonare"

ALEXANDRU PĂUNESCU, CSALB: "Facem apel la asociaţiile de consumatori să-şi desemneze doar un membru în Colegiul de Coordonare"

ANDREI MURGULEŢBănci-Asigurări / 28 octombrie 2016

Facem apel la Asociaţiile de Consumatori să-şi desemneze un singur membru în Colegiul de Coordonare, pentru că noi, cei de la Centrul de Soluţionare Alternativă, nu avem altceva decât să constatăm faptul că s-au desemnat doi reprezentanţi, a declarat, ieri, Alexandru Păunescu, preşedinte al Centrului pentru Soluţionare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB), în cadrul unei conferinţe.

Grevă la companiile aeriene low-cost "Eurowings" şi "Germanwings"

Grevă la companiile aeriene low-cost "Eurowings" şi "Germanwings"

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 octombrie 2016

Traficul companiilor aeriene low-cost "Eurowings" şi "Germanwings", divizii ale grupului german "Deutsche Lufthansa", a fost afectat, ieri, de o grevă de 24 de ore a personalului de bord, care a dus la anularea a aproximativ 400 de zboruri, în principal pe rutele interne, pe fondul nemulţumirilor legate de salarii şi condiţii de muncă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Nissan" va produce două modele în Marea Britanie

ADI IACOBCompanii / 28 octombrie 2016

Producătorul nipon de automobile "Nissan Mottor" Co. a anunţat, ieri, că va produce noile modele Qashqai şi X-Trail în Marea Britanie, aceasta fiind prima investiţie majoră de pe piaţa britanică de profil după votul cetăţenilor de a...

"Deutsche Bank", în mod suprinzător pe profit

"Deutsche Bank", în mod suprinzător pe profit

A.V.Internaţional / 28 octombrie 2016

"Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, a raportat, ieri, un profit net suprinzător de 256 de milioane de euro (279 de milioane de dolari) pentru trimestrul al treilea din 2016, comparativ cu pierderile de peste şase miliarde...

14 candidaţi pe un locîn conducerea Hidroelectrica

C.P.Companii / 28 octombrie 2016

84 de candidaţi au aplicat pentru cele şase poziţii de membru în Consiliul de Supraveghere al Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Energiei, care a...

"Samsung", în cea mai gravă criză din istoria sa

A.I.Companii / 28 octombrie 2016

Compania sud-coreană "Samsung Electronics" Co. a raportat o scădere de 17% a profitului său în trimestrul al treilea din 2016, la 4.540 miliarde woni (3,9 miliarde dolari), din cauza eşecului lansării modelului de smartphone Galaxy Note...

MACRO NEWSLETTER 28 Octombrie 2016

MACRO NEWSLETTER 28 Octombrie 2016

Internaţional / 28 octombrie 2016

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 3,9% în septembrie 2016, după un avans de 3,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 10,1% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2% a creditului...

REVISTA PRESEI 28.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 28 octombrie 2016

ADEVARUL 

Un sistem de rachete Patriot va fi adus în România pentru desfăşurarea unui exerciţiu militar

Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta un ordin surpriză să transporte pe calea ferată un sistem de rachete...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo