Ion Ţiriac vrea să investească 500.000 de euro în Baza Olimpia din Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 28 octombrie 2016

Ion Ţiriac vrea să investească 500.000 de euro în Baza Olimpia din Braşov

Baza Olimpia din Centrul vechi al Braşovului a fost din nou la licitaţie pentru închiriere luna trecută, dar şi pe data de 10 octombrie, după ce la cele două proceduri de anul trecut nu s-a prezentat nici un ofertant.

În urma noii evaluări, preţul de pornire pentru terenurile de tenis, care au o suprafaţă totală de 5.098 mp este de 4,01 lei/mp/lună, respectiv 20.443 lei/lună, iar pentru clădirea care are o suprafaţă de 780,71 mp este de 26 lei mp/lună, respectiv un total de 20.298 lei/lună. De asemenea, în incinta bazei este şi o magazie al cărei preţ de închiriere fusese stabilit la 9,7 lei mp/lună, respectiv 902 lei lunar pentru întreaga magazie. Baza Olimpia urma să fie închiriată pe o perioadă de 5 ani, însă nici de această dată nu au fost primite oferte pentru închiriere.

În schimb, CJ Braşov a primit o ofertă de la Fundaţia Ţiriac de cumpărare a bazei sportive, fără a fi prezentată şi o ofertă de preţ, intenţia fiindu-le prezentată astăzi consilierilor judeţeni. Reprezentanţii Fundaţiei au precizat în adresa transmisă CJ Braşov că vor să reintroducă baza în circuitul sportiv local şi naţional prin înfiinţarea unei şcoli sportive pentru copii şi tineri, concentrată pe tenis, dar fără a exclude posibilitatea de a dezvolta în viitor şi alte discipline sportive. "Totodată, ca semn de bunăcredinţă, Fundaţia Ţiriac este pregătită cu suma de 500.000 de euro pentru refacerea bazei sportive. Vă asigurăm de asemenea că nu vom schimba destinaţia construcţiei, interesul prinicpal al Fundaţiei Ţiriac fiind să asigure dezvoltarea sportivă a copiilor şi tinerilor prin desfăşurarea unei plaje ample de proiecte în acest sens. Fundaţia Ţiriac se bucură de susţinerea personală a domnului Ion Ţiriac, ale cărui performanţe sportive în tenis sunt cunoscute pe plan internaţional", se precizează în adresa transmisă de Fundaţie.

CJ Braşov mai face o comisie pentru a decide viitorul bazei

"Am stat de vorbă cu o parte dintre colegii consilieri, iar intenţia este de a forma o comisie pentru a gândi destinaţia viitoare pentru această bază. Comisia ar urma să fie formată din 5 membri pe care îi vom desemna în şedinţa viitoare", a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. Consilierul judeţean Dragoş Crăciun a fost însă de părere că ar fi mai bine ca administraţia judeţeană să se ocupe în continuare de administraţia bazelor sportive pe care le deţine şi în acest sens să se creeze o Direcţie de Sport în subordinea CJ Braşov. "Nu putem închiria la preţul acesta. Eu am făcut parte din Comisia de Licitaţie şi nu s-a prezentat nimeni tocmai din cauza preţului. Este o pierdere de timp, baza se degradează", a completat şi consilierul Ionel Spinean.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb