Greve la "Air France" şi "Lufthansa"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2014

Greve la "Air France" şi "Lufthansa"

Actualizare 07:47 Piloţii Lufthansa renunţă la greva programată pentru astăzi

Sindicatul german al piloţilor, Vereinigung Cockpit, a renunţat ieri la greva prevăzută pentru astăzi asupra zborurilor lung-curier ale companiei Lufthansa, deoarece conducerea Lufthansa a făcut o nouă propunere, care urmează a fi discutată, scrie AFP.

Sindicaliştii din Vereinigung Cockpit erau nemulţumiţi de condiţiile de ieşire la pensie a piloţilor şi anunţase ieri o grevă pentru astăzi, a patra astfel de mişcare în mai puţin de două săptămâni, care ar fi trebuit să afecteze zborurile lung-curier cu plecare şi sosire din Frankfurt în intervalul orar 9-17 (10-18, ora României).

Ulterior, Lufthansa a transmis că toate aceste zboruri vor fi asigurate în conformitate cu programul stabilit pentru astăzi, în ciuda grevei.

După eşecul negocierilor la sfârşitul lunii august, Cockpit a organizat deja trei greve de mai multe ore care au provocat anularea a 475 de zboruri, ce asigurau în principal legături interne şi europene. Ultima mişcare de protest a avut loc pe 10 septembrie în München.

De obicei, pasagerii au fost informaţi cu suficient timp înainte, astfel încât aceste greve nu au generat haos în aeroporturi, dar costă scump Lufthansa, ale cărei conturi au fost deja afectate în acest an de o pierdere de 60 milioane euro, generată de un protest de trei zile în aprilie.

---

"Air France-KLM", cea mai mare companie aeriană din Europa, se confruntă, începând de ieri, cu o grevă a piloţilor, care va dura toată săptămâna, iar, astăzi, piloţii "Deutsche Lufthansa" AG întrerup lucrul din nou, timp de opt ore. Ambii operatori de transport se lovesc de opoziţia angajaţilor faţă de planurile de reducere a cheltuielilor.

Cele două companii au programe de diminuare a costurilor prin care să-şi recâştige cota de piaţă pierdută în favoarea operatorilor aerieni low-cost.

"Air France-KLM" a anunţat, ieri, că aştepta să opereze numai 48% din zboruri, dar nu a exclus "perturbări de ultim moment". Astfel, compania franco-olandeză le-a cerut pasagerilor să-şi modifice sau să-şi amâne călătoriile deoarece ieri urma să asigure numai jumătate din zboruri.

Greva piloţilor vine după ce, săptămâna trecută, "Air France" a anunţat că intenţionează să investească un miliard de euro în extinderea subsidiarei sale low-cost, "Transavia", prezentă mai ales în Franţa şi Olanda.

Prin extinderea operaţiunilor pe segmentul low-cost, "Air France-KLM" urmează exemplul rivalului său german "Lufthansa", care a extins activitatea operatorului său de profil, "Eurowings". Piloţii "Lufthansa" au planificat pentru astăzi o nouă grevă de opt ore, conform anunţului făcut ieri de sindicatul Vereinigung Cockpit. Piloţii încearcă astfel să facă tot mai multe presiuni asupra "Lufthansa" în negocierile privind schema de pensionare anticipată, pe care nu o acceptă.

Mişcarea de astăzi vine după ce, săptămâna trecută, "Lufthansa" a anulat circa 140 de zboruri interne şi europene, din cauza unei greve a piloţilor la aeroportul din München, declanşată pe fondul conflictului de muncă privind condiţiile de pensionare anticipată. Acţiunea a fost a treia de acest fel din ultimele săptămâni, iar zborurile anulate au afectat circa 14.000 de pasageri.

Menţionăm că oficialii "Air France-KLM" s-au declarat deschişi la negocieri cu piloţii "Air France" care se vor transfera la "Transavia", dar nu răspund solicitării sindicatelor care doresc ca noile contracte de muncă ale piloţilor de la "Transavia" să fie încheiate în aceleaşi condiţii precum cele de la "Air France".

La rândul lor, reprezentanţii "Lufthansa" au promis că, săptămâna aceasta, vor face o nouă ofertă pentru piloţi, în vederea încheierii conflictului.

60% din piloţii "Air France", divizie a "Air France-KLM", erau ieri în grevă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb