Grup infracţional specializat în proxenetism, în atenţia DIICOT

Ana Felea
Miscellanea / 7 ianuarie 2021

Grup infracţional specializat în proxenetism, în atenţia DIICOT

O familie din Râmnicu Sărat care a reuşit să adune aproape jumătate de milion de euro de pe urma unor tinere trimise să se prostitueze în străinătate a primit astăzi "vizita" oamenilor legii.

Un comunicat DIICOT informează: "La data de 07.01.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Râmnicu-Sărat, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani".

Totul a început în urmă cu patru ani, iar "afacerea" a fost pusă la cale de un individ, ajutat de părinţi şi de concubina sa. În perioada 2016-2020, acesta atrăgea tinere pe care le convingea, prin metoda "lover boy", să-şi vândă trupurile.

IPJ Buzău informează printr-un comunicat: "Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2021, şapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani, ar fi pus bazele unei grupări infracţionale, în scopul exploatării sexual a mai multor tinere. Astfel, ar fi recrutat 6 tinere, pe care le-ar fi transportat în Germania şi ulterior în Elveţia, unde ar fi fost determinate să se prostitueze. Ulterior, banii astfel obţinuţi ar fi fost investiţi de membrii grupării în imobile şi autoturisme de lux. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro".

Totul se întâmpla peste hotare, în ţări precum Germania şi Elveţia. Fetele tinere, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, fără posibilităţi financiare, credeau în promisiunile proxeneţilor care le spuneau că vor să-şi întemeieze o familie. Abia după patru ani, anchetatorii au reuşit să strângă suficiente probe pentru a interveni astfel că astăzi au avut loc cele percheziţii la Râmnicu Sărat.

DIICOT transmite într-un comunicat: "În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2016-2020, pe raza municipiului Râmnicu-Sărat, s-a constituit şi a funcţionat un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de proxenetism prin obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către mai multe tinere, pe teritoriul Germaniei, precum şi în comiterea infracţiunii de spălare a banilor astfel obţinuţi. Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiţionat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obţinute în alt mod decât prin practicarea prostituţiei. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfăşurării activităţii de prostituţie când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obţinerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoţite în cele mai multe cazuri de corecţii fizice.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională erau investite de către suspecţi în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele lor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora".

IPJ Buzău a mai precizat: "În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile şi alte medii de stocare. Poliţiştii au pus în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Buzău, pentru audieri".

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

În cauză, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Germania şi Elveţia.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti şi IJJ Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O picătură într-un ocean.

    Felicitări DIICOT, daaar... sunteți departe rău de tot de a rezolva cât de cât problema aceasta gravă a României. 

    Se vede că pipspirlicii arestați din articol nu au avut spatele asigurat.Spre deosebire de rețeaua al cărei vânător a ars-o (sau nu) în butoi pe fata aceea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb