Grup Şerban Holding atrage 12,7 milioane de lei de la investitori şi are în plan listarea la bursă la începutul anului 2022

G.U.
Piaţa de Capital / 9 decembrie 2021

Nicolae Şerban, fondator Grup Şerban Holding

Nicolae Şerban, fondator Grup Şerban Holding

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunţă închiderea cu succes, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acţiunile sale, în urma căruia a atras suma de 12,7 milioane de lei de la investitori, se arată într-un comunicat remis redacţiei. Suma atrasă va fi utilizată pentru planurile de extindere a afacerilor grupului la nivel naţional. Grupul are în vedere listarea acţiunilor sale pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului 2022. Plasamentul privat a fost intermediat de TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

"Când am pornit motoarele afacerii în anul 1994, dorinţa mea era să fac agricultură de calitate în România. 27 de ani mai târziu, Grup Şerban Holding este un grup de firme format din peste 400 de angajaţi şi axat pe furnizarea de produse şi servicii de calitate în domenii, precum agricultură, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie sau alimentaţie publică. În tot acest timp am investit constant în creşterea şi diversificarea activităţii noastre pentru a construi un brand de încredere pentru România şi nu numai. Prin închiderea cu succes a plasamentului privat şi listarea planificată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti pentru începutul anului viitor, afacerile din cadrul grupului nostru intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Le mulţumim investitorilor pentru încrederea acordată proiectelor noastre şi abia aşteptăm să începem călătoria Grup Şerban Holding la bursă," a declarat Nicolae Şerban, fondator şi CEO Grup Şerban Holding.

Grup Şerban Holding şi-a început activitatea în anul 1994, în Oneşti. În prezent, afacerile grupului sunt extinse pe mai multe direcţii de dezvoltare, precum agricultură, comerţ cu cereale, plante oleaginoase şi legume, creşterea păsărilor, panificaţie, patiserie-cofetărie, lanţ propriu de magazine - Băcăniile Şerban, distribuţie şi transport.

Potrivit sursei citate, în cadrul plasamentului privat care a început în data de 8 decembrie un total de aproape 6 milioane de acţiuni au fost vândute investitorilor la un preţ de 2,12 lei pe acţiune.

"Ne bucurăm de succesul înregistrat astăzi, deoarece piaţa de capital reprezintă un nou element de dezvoltare a afacerilor grupului. Avem planuri ambiţioase de creştere a dimensiunii Grup Şerban Holding şi având alături de noi investitorii BVB suntem optimişti că le vom putea îndeplini. Totodată, suntem un grup care este la curent cu cele mai noi tehnologii şi tendinţe în domeniul agriculturii sustenabile, fiind axaţi pe realizarea de activităţi agricole durabile, precum rotaţia culturilor, utilizarea tehnologiei no-till - lucrări minime ale solului, compostarea, captarea carbonului şi respectiv utilizarea redusă a îngrăşămintelor chimice. Având la bază aceste principii ne dorim ca în următorii zece ani să realizăm investiţii de până la 250 milioane de lei în extinderea suprafeţelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigaţii, facilităţilor de producţie, precum şi a capacităţilor de depozitare," a declarat Ovidiu Bucătaru, CFO al Grup Şerban Holding.

Conform comunicatului, capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului - investiţii în sisteme de irigaţii, dezvoltarea legumicolă în rotaţie cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităţilor de depozitare, dezvoltarea de cantităţi de depozitare în condiţii de temperatură şi umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafeţelor de creştere de păsări şi achiziţia unei noi linii de panificaţie şi lansarea de noi produse de panificaţie proprii.

"Agricultura şi domeniul alimentar sunt în acea sferă a activităţilor economice esenţiale în care România poate străluci dacă are companii bine organizate şi finanţate. Un exemplu elocvent în acest sens o reprezintă Grup Şerban, un holding agricol care dovedeşte că, prin integrarea pe verticală şi orizontală, potenţialul agricol imens al ţării noastre poate fi atins într-un orizont de timp mai apropiat decât am crede. Sunt bucuros că GSH a ales piaţa de capital din România ca factor de diversificare a surselor de finanţare şi că a făcut acest pas împreună cu TradeVille. Este o companie deosebită şi le mulţumesc investitorilor care au avut înţelepciunea să participe prin intermediul TradeVille la un nou plasament privat de succes", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct în cadrul TradeVille, brokerul care a intermediat plasamentul Grup Şerban Holding.

În anul 2020, Grup Şerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei şi un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri la nivel consolidat de 330 milioane de lei şi un profit net de 24,6 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. m-am uitat pe prospectul pentru PP. in opinia mea s-a vandut la un pret care supraevalueaza compania cam 40-50%

    1. cat s a vandut procentual din companie ca sa vedem cat de'reusit' a fost ca m am saturat de palavrageala asta de PR care zici ca e un disc zgariat,se repeta la nesfarsit.De fapt pe astia nici nu i intereseaza sa fie pe bursa de aia dau cu flit in gargara-aveau nevoie acum de niste bani si le a gasit tradeville niste'intelepti' cu bani de prisos

      mda, initial voiau sa ajunga la un free-float de 5-10%. la 163 mn actiuni existente, mie nu mi se pare nici pe departe un "succes". si, spre surprinderea mea, au lasat la pret fata de ce scriau ei in prospect, cam 25%, deci supraevaluarea pe care am estimat-o eu la 40-50% s-a redus. altfel, mie mi-a placut ce am citit despre ei, singurul lucru care nu mi-a placut a fost pretul

      de unde ai luat prospectul? Am cautat pe google, bvb, etc... nici urma de prospect. Mersi!

      asta inseamna ca e un esec de proportii ca vin 6 milioane de actiuni vandute(cum scrie mai sus nici atat) din 163+6 adica 3,5% cam asa

      am trait s o vedem si pe asta,ne aduce tradeville companie cu 3,5% free float 

      la prima trezire proasta din somn a majoritarului face OPC de forma si apoi squeeze out la peste 95% 

      normal BVB si ASF nu le accepta listarea ca asta e free float de delistare,doar ca o sa faca probabil un transfer formal de actiuni pe varul mitica si sare free float ca popcornul

      e de cumparat TGN in perioada asta ce ziceti? atat ca buy-and-hold cat si pt. dividende

      cel din PP nu se face public, este adresat doar celor potential interesati. de la broker

      nu te a pus nimeni sa cumperi

      am spus eu ca am cumparat? am spus ca m-am uitat pe prospect si am considerat ca este supraevaluata. cum sa cumpar in conditiile astea?

    Alta mana intinsa care cere pomana dar nu spune nimic marca Zuzanna......aaaaaaa,calatoria ,aaaaa,calatoria,la toate scrie despre calatoria si povestea :))

    vorbeste ca pentru copii de gradinita 

    bineinteles ca nu afli nici cat e o evaluare,cat reprezinta din total actiunile emise,in general nimic relevant 

    hey,dar asta e si ideea-sa bati campii  

    voiau sa vanda 10% din actiuni,pare ca nici jumatate nu au vandut dar naiba stie,speculam si noi ca info oricum nu primim 

    lasa ca vine listarea cand profitabilitatea se duce in cap,doar ca am uitat sa spunem cum facem achizitiile azi

    1. Poveste, calatorie, provocare, aventura, dezvoltare etc. asta e noul limbaj "capitalistoid".

      ...

      Sterge, militiene, ca a sughitat individul!

      Am citit comentariul eliminat si nu mi s-a parut atat de ofensator incat sa fie sanctionat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb