Grupul Carmistin şi-a adăugat în portofoliu cea mai modernă bază de depozitare cereale din sudul ţării

D.R.
Miscellanea / 12 iulie 2023

Grupul Carmistin şi-a adăugat în portofoliu cea mai modernă bază de depozitare cereale din sudul ţării

Divizia Agricultură a Grupului Carmistin ia amploare, prin inaugurarea, la Băbeni, Vâlcea, a celei mai extinse baze de silozuri pentru depozitare cereale din sudul ţării, informează un comunicat de presă, remis astăzi.Integrată în fabrica de nutreţuri combinate a companiei, noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone şi o capacitate de preluare şi transport de 200 tone/h.

Astfel, în plină campanie de achiziţii cereale, Grupul Carmistin recepţionează în medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acoperă o mare parte din necesarul de materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor deţinute. Practic, capacitatea fabricii a ajuns la 45 tone furaje/h şi 20.000 tone/lună, posibilităţile de producţie pentru speciile de animale din fermele Grupului (pui, porc şi vită) fiind nelimitate. Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune în funcţiune sută la sută baza de la Băbeni, astfel încât astăzi, în plină campanie de achiziţii cereale, aceasta să fie complet operaţională, a declarat Marius Bărbulescu, directorul Diviziei de Agricultură a Carmistin.

Pe lângă modernizarea halelor de depozitare existente sau sistematizarea fluxurilor de producţie din interior, compania a investit în integrarea de noi echipamente, menite să contribuie la calitatea şi siguranţa furajelor, astfel încât, în final, hrana să fie cât mai sănătoasă şi produsă într-un mod cât mai sustenabil. Un exemplu în acest sens este soluţia propusă pentru reducerea emisiilor de CO2, precum şi a costurilor cu energia, prin instalarea a două turbine de cogenerare, cu o putere electrică instalată de 400 kWel. Acest sistem va produce local o parte din energia electrică necesară, dar şi aburul utilizat în procesul de fabricare a furajelor şi nutreţurilor combinate.

Investiţia realizată la Băbeni, având o valoare totală de 10 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piaţă a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

Dat fiind că, în prezent, se situează între cei mai mari producători de sămânţă pentru agricultură din România, cu o producţie de circa 4.000 tone sămânţă păioase/an, Grupul Carmistin a finalizat, de asemenea, tot în judeţul Vâlcea, în comuna Lădeşti, un alt proiect de investiţii, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

Nu în ultimul rând, până la finalul lunii august, un partener local al Carmistin din cadrul proiectului Fermier în ţara mea va pune în funcţiune fabrica de peleţi lucernă şi paie de la Drăgăşani. Cu o capacitate de 35.000 tone peleţi/an, aceasta va acoperi întreg necesarul fermelor deţinute de Grup.

În ceea ce priveşte irigaţiile, până în toamnă, compania va pune în funcţiune un sistem inovator construit în comuna Făureşti, Vâlcea, care va deservi o suprafaţă de 350 hectare teren. Printr-o astfel de investiţie, Carmistin va fi în măsură să îşi crească producţia de cereale cu aproximativ 70 la sută, ceea ce va situa compania între cei mai importanţi jucători de pe piaţa de profil din România.

Prin noile investiţii realizate în Vâlcea, numărul angajaţilor Carmistin din acest judeţ va creşte de la 1.148 (în 2022), la aproape 1.800 până la finalul lui 2023, cei mai mulţi angajaţi ai companiei provenind din Vâlcea, urmat de Gorj, Prahova şi Dâmboviţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb