Grupul chinez "Midea" a obţinut aprobarea autorităţilor din SUA pentru preluarea "Kuka"

I.M.
Internaţional / 3 ianuarie 2017

Grupul chinez "Midea" a obţinut aprobarea autorităţilor din SUA pentru preluarea "Kuka"

Grupul chinez "Midea" a anunţat vineri că va finaliza preluarea producătorului german de roboţi "Kuka" în prima jumătate din ianuarie, după ce autorităţile de reglementare din SUA au dat undă verde tranzacţiei, transmite Reuters.

În iulie, producătorul de electrocasnice "Midea" a plătit 4,5 miliarde de euro (cinci miliarde de dolari) pentru a controla 94,55% din "Kuka", al patrulea producător de roboţi pe plan global. "Midea" a achiziţionat 25,01 milioane de acţiuni, devenind acţionar majoritar, după ce autorităţile de reglementare din Germania au aprobat tranzacţia, relatează Agerpres.

Anterior, ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, şi-a exprimat rezerva faţă de intenţia companiei chineze de a prelua producătorul german de roboţi "Kuka", declarând că ar prefera o preluare de către un alt grup german sau european. Sigmar Gabriel a criticat investiţiile realizate de "companiile care vin din ţările care nu şi-au deschis pieţele", o aluzie deschisă la China, chiar dacă a subliniat că nu vizează "nicio ţară anume".

Dar "Midea" şi "Kuka" au încercat să atenueze temerile autorităţilor de la Berlin, dând asigurări că vor menţine actualele sedii centrale, fabrici şi locuri de muncă. "Kuka", înfiinţată în 1898, are 12.000 de angajaţi şi anul trecut a înregistrat venituri de aproape trei miliarde de euro.

Ministerul german al Economiei vrea un control mai strâns al investiţiilor străine în UE şi, în ultimele săptămâni, a anunţat mai multe revizuiri extinse ale achiziţiilor de companii germane de către firme din China.

În total, anul trecut, companiile chineze au anunţat sau au finalizat în Germania achiziţii evaluate la nivelul record de 11,3 miliarde de euro (12,5 miliarde de dolari) de aproape opt ori mai mari faţă de nivelul din 2015, conform analiştilor.

În ultimii ani, mai multe IMM-uri germane din sectorul industriei au trecut sub control chinez. Legislaţia germană permite Guvernului să se opună preluării controlului unei companii germane de către o companie străină dacă securitatea sau ordinea publică sunt în pericol, însă aceste aspecte nu sunt singurele care ar trebui luate în prezent în considerare, crede Sigmar Gabriel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb