Grupul Digi - de la şocul COVID, la perspectivele post pandemie

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Telecomunicaţii / 12 aprilie 2021

Serghei Bulgac

Serghei Bulgac

În ciuda incertitudinilor provocate de criza sanitară COVID-19, Grupul Digi a încheiat anul trecut cu venituri în creştere, ne-a spus într-un interviu Serghei Bulgac, CEO-ul operatorului de telecomunicaţii, adăugând că, la nivelul organizaţiei, au fost luate rapid măsurile necesare pentru optimizarea capacităţilor tehnologice, astfel încât să preia eventualele creşteri de trafic, mai ales pentru serviciile de internet broadband. "Trăgând linie, anul 2020 a însemnat pentru Grupul Digi alocarea unui CAPEX (n.r. cheltuieli de capital) de 371 de milioane de euro, investiţii consolidate, dar şi o evoluţie a unităţilor generatoare de venituri cu 12%", sintetizează Serghei Bulgac.

La Bursa de Valori Bucureşti (BVB), acţiunile DIGI au marcat una dintre cele mai rapide recuperări ale căderii provocate de şocul COVID-19, iar analiştii şi brokerii consultaţi de ziarul BURSA pun evoluţia titlurilor companiei îndeosebi pe seama rolului jucat de serviciile oferite de Digi în contextul măsurilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei.

În altă ordine de idei, recent, Digi a anunţat semnarea unui acord preliminar cu 4iG pentru preluarea integrală a operaţiunilor sale din Ungaria, iar Serghei Bulgac estimează că până în septembrie 2021 se va ajunge la un acord final, bineînţeles după parcurgerea tuturor etapelor de avizare şi negociere ale unui proces standard de tranzacţionare.

Conform CEO-ului Digi, compania a lansat comercial serviciile de telecomunicaţii mobile la standarde 5G în 2019, a continuat roll-out-ul reţelei, iar în momentul actual are staţii de emisie 5G în 14 localităţi din ţară.

"Dar, pentru a face această tehnologie accesibilă unui număr mai mare de utilizatori, este nevoie atât de spectru suplimentar de frecvenţe, cât şi de creşterea penetrării reţelei de fibră optică, pentru a conferi nivelul optim de densificare reţelei mobile", precizează Serghei Bulgac.

Ziarul BURSA prezintă, într-un supliment dedicat, evoluţia acţiunilor DIGI în ultimii trei ani, analiza financiară a societăţii, precum şi un interviu cu Serghei Bulgac, director general al Digi Communications.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb