Grupul GEFCO a finalizat achiziţia IJS Global

Ioana Dogaru
Companii / 21 octombrie 2015

Grupul GEFCO a semnat un acord cu fondul de capital privat, Nimbus, pentru achiziţia companiei olandeze IJS Global, specializată în operaţiuni de transport aerian şi maritim, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Aceasta achiziţie este în linie cu strategia de dezvoltare a GEFCO şi IJS Global, poziţionând noua entitate drept un partener preferat în rândul producătorilor internationali, aflaţi în permanentă căutare de noi soluţii competitive.

Reţeaua operaţiunilor IJS Global vine în completarea reţelei GEFCO, care cuprinde în prezent patruzeci de ţări. Această achizitie va permite în mod special Grupului GEFCO să îşi dezvolte prezenţa în două zone principale de transport industrial: China şi Asia de Sud-Est pe de o parte, şi SUA pe de altă parte. De asemenea, va facilita extinderea reţelei europeane a GEFCO, printr-o prezenţă sporită în Marea Britanie, Ţările de Jos şi Germania, obţinând în acelaşi timp un punct de sprijin pe piaţa australiană. Dincolo de extinderea acoperirii geografice, GEFCO îşi va spori şi mai mult serviciile de logistică şi transport, datorită expertizei deţinute de IJS Global pe segmentul expediţiilor intercontinentale aeriene şi maritime. Infuzia competenţelor celor două companii va extinde gama de solutii logistice oferite clienţilor internaţionali, variind de la transportul multimodal la depozitare, reprezentare vamală şi fiscală, precum şi gestionarea coordonării în mod integrat a lanţurilor complexe de aprovizionare. Mai mult, adiţia clientilor IJS Global la portofoliul actual al GEFCO, accelerează diversificarea acestuia fără a pierde din vedere focusul continuu asupra activităţilor logistice de bază.

Această operaţiune este, prin urmare, pe deplin aliniată cu strategia de dezvoltare externă a Grupului GEFCO, strategie care urmăreşte să creeze premisele unui plan ambiţios de creştere până în 2020, cu scopul consolidării poziţiei de actor global în domeniul logisticii.

Luc Nadal, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GEFCO a declarat:"Achiziţia IJS Global este în linie cu strategia de creştere pe termen lung a Grupului. Această operaţiune va permite GEFCO să îşi sporească poziţia de partener preferat al companiilor industriale internationale. Misiunea noastra este să aducem un plus valoare lanţurilor de aprovizionare ale clientilor nostri, oferindu-le astfel timp pentru a obţine o creştere şi competitivitate economică mai mare".

Grupul deţine statutul de Operator Economic Autorizat (AEO) în Europa şi va fi capabil să deservească peste 150 de ţări şi mai mult de 350 de destinaţii.

Sjoerd Van Loon, CEO al IJS Global a precizat: "Suntem încântaţi să ne alăturăm grupului GEFCO, un lider global cu valoare adăugată în domeniul logisticii. Complementaritatea reţelelor celor două companii va contribui semnificativ la diversificarea întregii noastre oferte comerciaale în toate pieţele-cheie ale lumii. Aşteptăm cu interes să îmbinăm cunoştinţele şi expertiza echipelor noastre, pentru consolidarea şi dezvoltarea noastră economică viitoare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb