GRUPUL PIRIOU: ''Franţa se află şi în România, la Giurgiu''


Miscellanea / 10 decembrie 2021

Sursă foto: Shipyard ATG Giurgiu

Sursă foto: Shipyard ATG Giurgiu

Prin intermediul societăţii "PIRIOU ATG ROMANIA", o subsidiară deţinută integral de grup, "PIRIOU Franţa" a achiziţionat Şantierul Naval "ATG" situat în Giurgiu, la 60 km sud de Bucureşti, în România, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

''Iniţial, axată exclusiv pe construcţia de ambarcaţiuni pentru navigaţia comercială, ATG a diversificat treptat în domeniul construcţiei de corpuri şi nave pentru transportul de mărfuri de mare adâncime, nave pentru servicii portuare şi sectorul pescuitului'', se menţionează în comunicat.

Vincent Faujour, preşedintele Grupului PIRIOU, a declarat: "Suntem foarte încântaţi şi mândri să integrăm şantierul naval ATG şi cei 300 de angajaţi ai acestuia în Grupul PIRIOU. Acest şantier naval, cu care am avut ocazia să lucrăm în calitate de subcontractori în ultimii ani, se bucură de o reputaţie excelentă la nivel regional şi european. Prin urmare, ne vom baza pe echipa de management a şantierului, pe care am consolidat-o deja, pentru a continua dezvoltarea şantierului, care are un potenţial extraordinar."

Acesta a mai adăugat: "Într-un moment în care şantierele noastre navale bretone sunt foarte ocupate, timp de mai mulţi ani, achiziţia ATG ne consolidează capacităţile industriale şi ne oferă mijloacele necesare pentru a ne atinge obiectivele noastre, şi anume de a ne dubla activitatea până în 2025. În caz de supraîncărcare a activităţii de construcţii nave obişnuiam să subcontractăm anumite părţi şi/sau corpuri de navă în şantiere navale din Europa de Est, sau în şantiere terţe, atunci când eram supraîncărcaţi.

De acum înainte, vom putea oferi nave 100% PIRIOU clienţilor noştri civili şi/sau militari, atât francezi cât şi străini, nave echipate şi livrate în Concarneau, la un preţ competitiv. Această nouă achizitie este complementară posibilităţilor noastre de construcţii din Vietnam".

''De precizat că odată cu achiziţia ATG, numărul angajaţilor grupului PIRIOU a crescut la 1.300, dintre care 550, în Franţa. PIRIOU este acum stabilit în Asia (Vietnam), în Africa (Nigeria, Algeria, Maroc, Senegal), în Oceanul Indian (Insula Reunion) şi în Europa (Franţa continentală şi România). Grupul Piriou nu intenţionează să îşi oprească dezvoltarea internaţională în această zonă a construcţiilor de nave. Fidelă strategiei sale de < < a fi acolo unde clienţii noştri au nevoie de noi > >, alte proiecte de înfiinţare şi dezvoltare în Franţa şi în străinătate sunt în curs de desfăşurare'', se precizează în comunicatul de presă.

Şantierul naval "PIRIOU ATG ROMÂNIA"

Situat în Zona Liberă Giurgiu, pe malul românesc al Dunării, visavis de Bulgaria, PIRIOU ATG ROMÂNIA a preluat de asemenea o concesiune în portul Agigea Sud-Constanta, la Marea Neagră.

Şantierul naval din Giurgiu este amplasat pe un teren de 15 hectare cu 30.000 m² de ateliere. Patru hale de asamblare, fiecare cu o lungime de 110 m, sunt conectate printr-o zonă de transfer la platforma de lansare tip "synchrolift", cu o capacitate de andocare lansare nave de 3.000 de tone. Acest "synchrolift" domină un bazin perfect protejat care comunică cu Dunărea. Platforma Şantierul Naval din Giurgiu dispune de cheiuri liniare pentru echipare nave de aproximativ 250 de metri.

Şantierul din Giurgiu respectă standardele europene de management al calităţii şi de mediu, ATG este certificată ISO 9001:2015 şi ISO 14001:2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb