Gură de oxigen pentru sportul autohton

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 21 aprilie 2015

Gură de oxigen pentru sportul autohton

Tenisul feminin a oferit un nou motiv de satisfacţie iubitorilor de sport. După 23 de ani, echipa noastră a reuşit să revină în Grupa Mondială (cele mai bune opt echipe) a Cupei Federaţiei, dar trebuie făcută precizarea că în 1992 în grupa de elită se găseau 16 echipe.

Echipa noastră, compusă din Andreea Mitu, Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Raluca Olaru şi căpitanul nejucător Alina Cercel-Tecşor, a învins Canada, scor 3-2. Punctele calificării au fost obţinute de Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu. Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, şi a trecut de Francoise Abanda, 260 WTA, scor 3-6, 7-5, 6-2, iar Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa lui Eugenie Bouchard. Performanţa este una extraordinară, având în vedere că din echipa noastră a lipsit cea mai bună jucătoare. Simona Halep (locul 3 WTA) a hotărât să renunţe la participarea în Cupa Federaţiei şi să participe la turneul de la Stuttgart - la mijloc fiind chestiuni contractual-financiare, dar şi de ordin personal -, gestul său fiind intens dezbătut şi explicat, dar, dincolo de toate controversele, importantă este performanţa sportivă obţinută de echipă. Cum motivele de satisfacţie din punctul de vedere al performanţelor sportive obţinute la cel mai înalt nivel sunt tot mai puţine, sportul autohton "respirând" doar prin câteva discipline, ascensiunea jucătoarelor de tenis trebuie salutată.

Marea surpriză a oferit-o Andreea Mitu, care a înlocuit-o pe Irina Begu, jucătoarea recunoscând că a fost foarte emoţionată înaintea întâlnirii cu Bouchard: "'Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, nu poţi compara cu o victorie în circuit. Am izbucnit în lacrimi la finalul meciului, dar sunt foarte fericită. A fost o victorie foarte importantă pentru mine şi pentru echipă. A fost important pentru mine din punct de vedere personal, dar am jucat cu toată inima pentru România şi pentru echipă. Am fost nervoasă tot meciul şi am simţit o uşurare şi o fericire când s-a încheiat. La început, Bouchard a avut un avantaj, era numărul 7 mondial, are un nume important. Nu am început prea bine, cred că am fost prea nervoasă, am fost emoţionată tot meciul, dar jocul nu se încheie după primul set. Am riscat şi sunt bucuroasă că am câştigat. Am multă încredere în mine în acest moment, sunt optimistă în privinţa jocului meu şi aştept următoarele turnee". "Merităm să fim în Grupa Mondială, restul vedem mai departe. Fed Cup îmi dă aripi, am câştigat două meciuri", a declarat şi Alexandra Dulgheru.

Echipa noastră va evolua anul viitor în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, acolo unde poate întâlni una dintre următoarele echipe: Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara urmând să fie desemnată prin tragere la sorţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb