GUVERN: Beneficiarii de fonduri UE trebuie să ramburseze prefinanţările dacă nu depun justificări în termen

Andrei Stan
Politică / 3 februarie 2016

Beneficiarii de fonduri UE care nu depun în termen cerere de rambursare prin care să justifice utilizarea prefinanţării transferate de către autoritatea de management, precum şi a contribuţiei proprii aferente cheltuielilor eligibile, vor trebui să ramburseze întreaga sumă primită, a hotărât Guvernul astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei, Executivul a aprobat Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, norme referitoare la Programul Operaţional Regional (POR), Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT), Programul Operaţional Competitivitate (POC), Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) şi Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Actul normativ stabileşte modul în care se face programarea bugetară a fondurilor europene şi a contribuţiei publice naţionale, detaliază fluxurile financiare, modul în care sumele aferente acestor proiecte trebuie să se reflecte în evidenţa contabilă proprie a beneficiarilor, precum şi condiţiile cumulative care trebuie îndeplinite de beneficiar pentru a putea solicita şi primi sumele aferente prefinanţării.

"Conform mecanismului aplicabil cererilor de plată, prefinanţarea se acordă în tranşe, pentru o perioadă de maximum 3 luni, fără ca perioada pentru care se acordă ultima tranşă să depăşească durata contractului/deciziei/ordinului de finanţare. În maximum 10 zile calendaristice de la expirarea termenului pentru care s-a acordat tranşa de prefinanţare, beneficiarul trebuie să depună o cerere de rambursare prin care să justifice utilizarea prefinanţării transferate de către autoritatea de management, precum şi a contribuţiei proprii aferente cheltuielilor eligibile. În cazul în care beneficiarul nu depune cerere de rambursare în termenul prevăzut, autorităţile de management au obligaţia recuperării întregii sume acordată ca tranşă de prefinanţare şi nejustificată", precizează Guvernul în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb