GUVERN: Normele de aplicare a legii privind concesiunile de servicii şi concesiunile de lucrări, adopate

Mina Irina
Politică / 16 noiembrie 2016

Normele de aplicare a legii privind concesiunile de servicii şi concesiunile de lucrări, adopate

Normele de aplicare a legii privind concesiunile de servicii şi concesiunile de lucrări(Legea nr. 100/2016), act normativ necesar punerii în aplicare a legislaţiei primare în domeniul achiziţiilor publice, au fost adoptate, astăzi, de Guvern, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Astfel, potrivit hotărârii aprobate, procedurile prevăzute de Legea privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii care sunt finalizate cu atribuirea unui contract de concesiune vor fi aplicabile doar dacă valoarea acestora depăşeşte pragul de 23.227.215 lei.

"Au fost stabilite noi reguli pentru evaluarea documentaţiilor de atribuire publicate în SEAP. ANAP va evalua, înainte de transmiterea spre publicare a invitaţiei/anunţului, conformitatea cu legislaţia aplicabilă în domeniu, cu excepţia caietului de sarcini şi a modelului de contract, în măsura în care valoarea estimată a concesiunii este egală sau mai mare cu pragul de 23.227.215 lei", se arată în sursa citată.

Potrivit actului normativ, atribuirea unui contract de concesiune este rezultatul unui proces de concesionare ce se derulează în mai multe etape: etapa de planificare, fundamentare şi pregătire; etapa de organizare a competiţiei şi atribuirea contractului; etapa post atribuire contract, respectiv executarea şi monitorizarea implementării contractului.

"Normele introduc o nouă abordare care trebuie urmată de toate autorităţile în procesul de evaluare a ofertelor, indiferent de procedura de atribuire aleasă. Mai exact, este vorba despre defalcarea acestui proces pe faze ce se finalizează cu rapoarte intermediare care sunt comunicate ofertanţilor", se mai arată în comunicat.

Contractele de concesiune de lucrări/servicii a căror valoare este mai mică decât pragul de 23.227.215 lei vor putea fi încheiate prin aplicarea procedurii simplificate. Aceasta se iniţiază prin publicarea în SEAP a unei anunţ de concesiune simplificat, însoţit de documentaţia de atribuire aferentă.

Fiecare entitate contractantă va avea obligaţia de a de a elabora un studiu de fundamentare a deciziei de concesionare atunci când intenţionează să atribuie un contract de concesiune pe termen lung, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb