GUVERNATORUL REGIUNII LUGANSK: "Ucraina controlează uzina chimică Azot din Severodoneţk, care adăposteşte sute de civili"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 11 iunie 2022

"Ucraina controlează uzina chimică Azot din Severodoneţk, care adăposteşte sute de civili"

Ucraina păstrează controlul asupra uzinei chimice Azot din Severodoneţk, unde se adăpostesc sute de civili, a declarat, astăzi, guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai, după ce un separatist pro-rus a susţinut că 300-400 de combatanţi ucraineni au rămas, de asemenea, blocaţi în interiorul uzinei, relatează Reuters, conform News.ro.

"Informaţia despre blocada uzinei Azot este o minciună", a declarat Serghii Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk controlată parţial de separatiştii pro-ruşi, pe contul său de Telegram.

"Forţele noastre deţin o zonă industrială din Severodoneţk şi distrug armata rusă din oraş", a mai spus el.

Severodoneţk, un mic oraş din regiune, a devenit punctul central al ofensivei ruse în estul Ucrainei şi unul dintre cele mai sângeroase puncte de conflict din războiul care durează deja de 4 luni în Ucraina.

Kievul a anunţat că aproximativ 800 de persoane se ascund în mai multe buncăre aflate de sub uzina Azot, inclusiv aproximativ 200 de angajaţi şi 600 de locuitori din Severodoneţk.

Rodion Miroşnik, un reprezentant pro-rus din autoproclamata Republică Populară Lugansk, a afirmat, astăzi că între 300 şi 400 de combatanţi ucraineni au fost blocaţi pe terenul uzinei împreună cu civili şi au încercat să negocieze trecerea lor în oraşul Lîsîceansk.

"Astfel de cereri sunt inacceptabile şi nu vor fi discutate", a evocat Miroşnik, adăugând că negocierile cu luptătorii cu privire la situaţia civililor aflaţi în uzină sunt în desfăşurare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am mai vazut acest film in Mariupol.

    "On Monday, German publication Der Spiegel published a three-minute video of the evacuation of civilians fr om the Azovstal steel plant in Mariupol. Natalia Usmanova, who was employed at the plant before the war started and had sought protection there with her children and her husband exposed Ukraine’s armed forces for using civilians trapped within the plant as human shields and for holding innocent people hostage. 

    The Azovstal steel plant has a heavy concentration of Azov militants currently holed up in its premises spanning over 10 sq. km. In the video that has now been taken down by Der Spiegel, Usmanova said, “They (Ukrainian soldiers and Azov fighters) kept us in the bunker. They hid behind the fact that they are supposedly concerned about our safety. They shouted at us (when we tried to escape) and said go back to the bunker!”" 

     

    O femeie filmata de Der Spiegel la evacuarea din Azovstal spune ca a fost tinuta acolo, in buncar, impotriva dorintei sale. Cand au vrut sa iasa, s-a tipat la ei si au fost intimidati sa se intoarca inapoi de catre armata ucrainiana.

    Avem acum cel mai probabil acelasi scenariu si la fabrica Azot. Asa lupta armata ucrainiana. In spatele civililor, incalcand conventiile internationale. 

    1. Rusii atacă o tara straina, ucid tot ce apuca si distrug tot, fug 12 milioane de oameni si toti copii de ei si mai vorbesti la o situație de razboi care nu o cunosti.

      O sa vina si randul rusilor sa ceară mila cand va vor napadi chinezii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb