Guvernele UE se angajează să ia măsuri urgente prezentate în Pachetul privind Energia Eoliană

F.D.
Internaţional / 21 decembrie 2023

Guvernele UE se angajează să ia măsuri urgente prezentate în Pachetul privind Energia Eoliană

În data de 19 Decembrie 2023, reprezentanţi ai Comisiei Europene, peste 300 de companii din sectorul energiei eoliene şi 26 de Miniştri ai Energiei, printre care şi Romania, au aprobat Carta Europeana pentru Energie Eoliană (European Wind Charter), reprezentând angajamente clare ale guvernelor pentru a pune în aplicare acţiunile prevăzute în Pachetul European privind Energia Eoliană (Wind Power Package) care a fost publicat de Comisia Europeană în Octombrie, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Atingerea recentului obiectiv al UE convenit de cel puţin 42,5% energie regenerabilă până în 2030, cu ambiţia de a atinge 45%, aşa cum este stabilit în Directiva revizuită privind Energie Regenerabilă (RED), necesită o creştere masivă a capacităţii instalate de energie eoliană în UE.

Carta Europeană pentru Energie Eoliană reprezinta un progres semnificativ pentru industria eoliana. Prin acest document guvernele nationale se angajează sa întreprindă acţiunile prevăzute în recentul Pachet de Energie Eoliană al UE. Acesta din urmă cuprinde 15 acţiuni imediate pentru consolidarea industriei eoliene europene si se concentrează pe 5 domenii cheie: accelerarea implementării proiectelor eoliene; mecanisme bine pregătite de licitaţie pentru noile capacităţi; acces la finanţare; resursa umană specializată; şi crearea unui mediu echitabil şi competitiv, inclusiv condiţii de concurenţă echitabile.

Carta Europeana a Energiei Eoliene face referire la:

Asigurarea unei cadru robust şi previzibil pentru implementarea proiectelor de energie din surse eoliene, prin actualizarea PNIESC, corelat cu obiectivele mai ambioase de energie regenerabilă din Fit-for-55, precum şi realizarea unui cadru de autorizare mai rapid şi mai previzibil pentru proiectele eoliene.

Simplificare si imbunătăţirea modelelor de licitaţii pentru energia eoliană cu scopul de a promova productia de turbine eoliene mai eficiente, mai sigure şi mai usor de integratl.

Adaptarea modelul de afaceri şi guvernanţa, si a produselor şi serviciilor oferite de reprezentanţii sectorului energiei din surse eoliene astfel încât acestea sa respecte standarde de protecţia mediului, inovare, securitate cibernetică şi condiţiile de muncă conform cu obiectivele Net Zero Industry Act şi Wind Power Action Plan.

Îmbunătăţirea predictibilitatii privind cererea şi oferta, calibrand efectul preţurilor volatile şi asigurând astfel implementarea mai multor proiecte eoliene si dezvoltarea lantului local pentru producerea de echipamente si servicii necesare sectorului energiei eoliene.

Asigurarea unui mediu international echitabil si competitiv prin monitorizarea activă a pieţei pentru produse pentru producerea energiei din surse eolienne.

Creşterea capacităţii de producţie în UE a echipamentelor aferente secorului energiei eoliene pentru a răspunde cererii crescute aşteptate in următorii ani pentru noi proiecte eoliene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb