Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare pentu locuitorii afectaţi de inundaţii

D.I.
Politică / 4 aprilie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Guvernul a aprobat, astăzi, acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de peste 860 de milioane pentru populaţia afectată de inundaţii din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea, informează News.ro.

Potrivit deciziei, ajutoarele constau în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz-butelie.

Potrivit Hotărârii, se vor scoate din rezervele de stat cantităţi de produse, acestea urmând a fi acordate ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

Valoarea totală a ajutorului oferit de Guvern este de 860,132 mii lei, produsele constând în materiale de construcţii şi pentru reparat case, construcţii uşoare din elemente modulate, paturi, saltele, cearşafuri, pături, set aragaz -butelie.

Reprezentanţii Executivului afirmă că Instituţiile Prefectului din judeţele vizate de decizie vor asigura distribuirea produselor, acestea fiind transportate cu mijloace puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, astăzi, în judeţul Prahova, se vor distribui 9 construcţii uşoare din elemente modulate care se vor racorda la utilităţi, alături de materialele necesare traiului zilnic (pături, saltele, seturi aragaz şi butelie).

Ministerul Afacerilor Interne precizează: "Preluarea locuinţelor de către persoanele sinistrate se va realiza pe bază de proces-verbal de predare-primire, pe termen de un an calendaristic, dar nu mai puţin decât perioada necesară rezolvării situaţiei locative definitive a persoanei care beneficiază de locuinţă provizorie".

Necesarul de produse a fost întocmit şi aprobat prin Hotărârile Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din unităţile administrativ-teritoriale afectate, fiind înaintate, în acest sens, rapoarte de evaluare a pagubelor produse şi propuneri de alocare de bunuri materiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb