Guvernul a aprobat concesionarea unor zăcăminte miniere

Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2006

Guvernul a aprobat, săptămîna trecută, concesionarea, de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, a activităţii miniere de exploatare pentru patru perimetre miniere din judeţul Constanţa. Concesiunea s-a acordat, pe o perioadă de 20 de ani, SC Miniera Medgidia SA, redevenţa estimată fiind de 14.338,2 milioane de lei noi pentru argila caolinoasă şi de 955,7 milioane de lei noi pentru calcar.

Societatea va efectua lucrări miniere de exploatare a zăcămintelor de argilă caolinoa-să în perimetrele Cuza Vodă din localitatea Cuza Vodă, Ţibrinu din localitatea Mircea Vodă şi Defcea localitatea Mircea Vodă, iar de calcar în perimetrul Celea Lac din localitatea Hîrşova (judeţul Constanţa).

Planul de dezvoltare-exploatare a argilei caolinoase, în cele trei zăcăminte, are o valoare de 604.727,2 de milioane de lei, iar pentru exploatarea zăcă-mîn-tului de calcar se estimează o valoare de 45.121,6 de milioane de lei, informează un comunicat al Guvernului.

De asemenea, Executivul a aprobat concesionarea, de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, a activităţii miniere de exploatare pentru zăcămîntul de nisip şi pietriş din perimetrul Chiciu, localitatea Călăraşi.

Concesiunea s-a acordat pe o perioadă de 12 de ani SC "SUGCT" SA Călăraşi, cu drept de prelungire pe perioade succesive de cîte cinci ani. Redevenţa estimată în acest caz este de 849,149 de milioane de lei noi pe o perioadă de 12 de ani.

Societatea va pune în valoare zăcămîntul de nisip şi pietriş necesar în construcţii din perimetrul Chiciu (albia minoră a Dunării, între km 374,5 şi km 376), judeţul Călăraşi, în condiţii de siguranţă a exploatării. Planul de dezvoltare-exploatare pe toată durata concesiunii are o valoare informativă de 38,614 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb