Guvernul a aprobat contractul prin care salariaţii unor societăţi din energie pot cumpăra acţiuni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 martie 2008

Guvernul a aprobat contractul-cadru de vânzare-cumpărare acţiuni ce urmează a fi încheiat între Electrica SA şi asociaţiile salariaţilor pentru vânzarea unui pachet de acţiuni de până la 10% din anumite societăţi comerciale, potrivit Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), citate de NewsIn.

Astfel, contractele dintre Electrica şi asociaţiile salariaţilor se vor face pentru cumpărarea de acţiuni de la CEZ Distribuţie SA, CEZ Vânzare SA, E.ON Moldova Distribuţie SA, E.ON Moldova Furnizare SA, ENEL Banat Distribuţie SA, ENEL Dobrogea Distribuţie SA şi ENEL Energie SA.

Conform deciziei Guvernului, AVAS este împuternicită să mandateze reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor Electrica pentru aprobarea încheierii contractului de vânzare-cumpărare şi să desemneze persoana împuternicită să semneze acest contract în numele Electrica.

Contractele ce se vor încheia cu asociaţiile salariaţilor vor fi completate cu datele specifice pentru fiecare caz în parte, res­pectiv datele de identificare ale părţilor şi ale societăţilor, numărul acţiunilor care fac obiectul contractului, preţul acţiunilor, precum şi termenul de exercitare a dreptului de cumpărare.

Numărul maxim de acţiuni care vor fi vândute se va calcula în func­ţie de capitalul social înregistrat al societăţilor la Registrul Comerţului la data publicării Hotărârii Guvernului, iar preţul acţiunilor va fi preţul final ajustat care a fost plătit de către investitorul strategic în cadrul procesului de privatizare al fiecăreia dintre societăţi.

Pachetul minim de acţiuni care poate fi achiziţionat este de 1%. De asemenea, cei care au cumpărat acţiunile vor avea o res­tricţie de înstrăinare pentru o perioadă de trei ani, calculată de la data achiziţionării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb