Guvernul a aprobat deblocarea conturilor TVR

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 21 iunie 2012

Guvernul a aprobat deblocarea conturilor TVR

Conturile Televiziunii Române (TVR) vor fi deblocate pentru o perioadă de şase luni, interval în care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax. Procedura a fost aprobată, ieri, de Guvern.

Conturile televiziunii publice au fost blocate integral de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), în urmă cu circa o lună, în vederea recuperării celor 308 milioa-ne de lei, cât datorează TVR statului român.

Televiziunea Română se confruntă cu probleme financiare grave, înregistrând pierderi de 160,8 milioane de lei, anul trecut, şi de aproape 162 milioane de lei, în 2010, potrivit rapoartelor de activitate depuse de instituţie la Parlament.

Parlamentul a respins, acum o săptămână, Raportul de activitate pe 2011 al instituţiei, fapt care a condus la demiterea lui Alexandru Lăzescu din funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, precum şi la înlocuirea Consiliului de Administraţie.

Înainte de demiterea sa, Alexandru Lăzescu a precizat că TVR este pe pierdere din 2006, subliniind că televiziunea avea o datorie de 61 de milioane de euro în 2010, când a preluat mandatul fostului Consiliu de Administraţie.

"O rezolvare a situaţiei nu se va face fără a umbla la cauzele fundamentale (...) Oricine ar fi la conducerea televiziunii, cu acest cadru legal şi constrângerile pe care le are de suportat, nu are cum să rezolve situaţia".

Alexandru Lăzescu a mai spus că problemele de fond în TVR nu se pot rezolva prin schimbarea din doi în doi ani a conducerii televiziunii: "Vă invit să regândiţi cadrul legislativ al TVR. Nu se poate ca o instituţie să poată funcţiona rezonabil în condiţiile în care din doi în doi ani se schimbă Consiliul de Adminis-traţie. Cred că trebuie să regândiţi fundamental legea care reglementea-ză televiziunea publică. Cred că acest vot politic care se dă de fiecare dată trebuie înlăturat. Nu trebuie să intrăm într-un cerc vicios".

În prezent, la conducerea TVR se află Radu Călin Cristea, scriitor, eseist şi ziarist, care, în perioada 1990-2002, a fost colaborator şi redactor la Radio Europa Liberă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb