Guvernul a aprobat înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene

P.E.
Politică / 17 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare : Guvernul a aprobat actul de înfiinţare a orchestrei UE

Guvernul a aprobat astăzi printr-o ordonanţă, înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, informează Agerpres.

"Guvernul României a adoptat în şedinţa de joi, 17 ianuarie a.c., o Ordonanţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare care include organizarea şi desfăşurarea proiectului cultural Orchestra Uniunii Europene", se arată în comunicatul MCIN.

"La propunerea doamnei prim-ministru, Viorica Dăncilă, Guvernul României, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, a decis înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene, reprezentativă atât pentru întregul spaţiu european, cât şi pentru România, putând face cunoscute valorile noastre comune peste tot în lume. Cele mai mari talente ale fiecărui stat în parte vor promova bogăţia moştenirii culturale comune, ţările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie, cât şi de un sentiment de apartenenţă la un spaţiu cultural comun", a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, citat în comunicat.

MCIN, în calitate de coordonator şi finanţator al proiectului, va asigura spaţiile necesare pentru pregătirea şi desfăşurarea concertelor şi spectacolelor orchestrei.

-----

Guvernul va aproba astăzi în şedinţă, înfiinţarea orchestrei UE, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Mă bucur să anunţ că ideea orchestrei UE, lansată cu ocazia ceremoniei solemne de preluare a preşedinţiei rotative, se concretizează. În şedinţa de guvern de astăzi, vom aproba actul de înfiinţare a orchestrei UE, proiect cultural definitoriu pentru ideea de unitate în diversitate la nivel european. Este unul dintre proiectele în care m-am implicat, alături de ministrul Culturii, şi, săptămâna trecută, pe scena Ateneului Român, profesionişti din întreaga UE au dovedit că muzica uneşte, creează armonie şi bucurie", a declarat Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Executiv, informează Agerpres.

Potrivit premierului, prin intermediul acestui proiect, care va reuni muzicieni din cele mai importante orchestre ale UE, vor fi promovaţi artişti şi opere culturale ale tuturor statelor membre.

"Astfel, în cadrul evenimentelor pe care le vom organiza în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, vom pune în valoare bogăţia moştenirii culturale comune a întregii Uniuni şi vom evidenţia, în acelaşi timp, identitatea culturală a fiecărei naţiuni", a mai spus Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dirijorul Orchestrei UE trebuie sa fie Gabriela Firea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb