Guvernul a aprobat noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

S.B.
Miscellanea / 23 septembrie 2021

Guvernul a aprobat noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre prin care sunt modificate măsurile restrictive aplicate în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din localităţi, informează news.ro.

Astfel, restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi. Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Conform unei informări a Executivului, principalele modificări stabilite prin acest act normativ sunt:

"- Introducerea unei noi excepţii de la interdicţia deplasării în afara locuinţei la nivelul localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

- Creşterea vârstei până la care copiii sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activităţi unde accesul este permis sub această condiţie, de la 6 ani la 12 ani.

- Creşterea pragului incidenţei cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

- Creşterea pragului incidenţei cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5:00-18:00, pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

- Delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate şi trecute prin boală".

Hotărârea aprobată joi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, mai indică sursa citată

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. O astfel de lege este aberanta. Daca am catel de plimbat, o sa ies din locuinta si la ora 24, vaccinat sau nu.

    Daca am o criza de anxietate incuiat in casa, o sa ies din locuinta si la ora 24, vaccinat sau nu. 

    NU SE POATE IMPUNE ARESTUL IN DOMICILIU daca vreau sa iau aer, sa alerg in parc. Da, se poate impune o restrictie la adunari in grupuri mai mari de cateva persoane, etc.  

    Aceste masuri fasciste amintesc de necunoasterea virusului din martie 2020. DAR, LA DRACU, este un banal virus care se transmite aerian. Nu trebuie sa mai impunem niste reguli de spalati pe creier, de fascisti in devenire, de oligofreni. Restrictia sa fie doar la INTRAREA IN RESTAURANTE si activitati sociale in grup. Nu la arestul in casa..... CRETINI FASCISTOIZI. 

    Banditii astia practica o segregare si o discriminare totala, stergandu-se la fund invazul tuturor cu Constitutia tarii si impartind populatia Romaniei in sclavi vaccinati si iobagi nevaccinati! Practic, fara o Revolutie de amploare, romanii raman cu un singur drept: dreptul de sclav! De aceea, sustin cu fermitate, orice Revolutie, lovitura de stat militara sau de orice fel, in urma caruia sa rezulte un regim national-militar-ortodox, care sa dea stingerea acestor Iude antinationale si sa scoata imediat Romania din haosul in care se afla, odata cu recapatarea suveranitatii si intoarcerea ei la valorile traditionale si spirituale specifice romanesti!  

    PM-ul de foruri străine nepartizane Covid-19 (exista și astfel de Instanțe)… Pentru introducerea apartheidului medical și politici genocidare (lăsarea sa moara a pacienților de alte boli, zeci si zeci de mii in pandemie)… se gândea aseară sa dea afara 30 la suta dintre medici care nu se vor vaccina! Sfidează pandemia cu 5000 de liberali înghesuiți 3 zile intr-un loc! Pentru unii muma, pentru alții ciuma! Oricum, închisoarea îl mănâncă! Aseară, Kyry, traficantul ilegal de țigarete și echipamente electronice, mormăia când vorbea Piperea despre lege! Trecuse și Kyry asta prin învățământ ca gasca prin apa! Naziști sunt acești creatori ai Lagărului!

    Măsuri absolut fasciste, Hitler și Stalin sunt mici copii pe langa ăștia

    Neomarxismul mondial e o ciuma pusă în aplicare cu ajutorul sclavilor sistemului care sunt virusati la creier. 

    1. Ai mare dreptate. Vin securistii de tip Bogdan Chireac si ne spun sa nu mai comparam evreii, Hitler si nazismul.

       

      BA SA LE COMPARAM. PENTRU CA ASA AU INCEPUT. Si au sfarsit prin exterminare pentru ca evreii au rezistat. 

       

      Iata istoria segregarii evreilor care este PERFECT comparabila cu segregarea nevaccinatilor. 

       

      The first wave of Nazi antisemitic legislation, fr om 1933 to 1934, focused on limiting the participation of Jews in German public life. 

      Primul val al legislatiei antisemite a inceput in 1933 si s-a concentrat pe limitarea participarii evreilor la viata publica germana? Suna cunoscut? Sa nu mai vina nevaccinatii la concerte, in restaurante, in malluri. 

       

      In September 1935, the Nazi leaders announced the “Nuremberg Laws” which institutionalized many of the racial theories prevalent in Nazi ideology. 

      In sep 1935, au aparut legile de la Nuremberg. "Legea pentru protecția sângelui" (în germană Blutschutzgesetz), care interzicea căsătoriile și raporturile sexuale între evrei și neevrei. Mai asteptam aceste legi sa vina si aici. Cine nu este vaccinat, sa nu poata sa se casatoreasca pentru ca pune in pericol sanatatea celorlalti. 

       

      Nazi legislation in 1937-38 increased the segregation of Jews fr om their fellow Germans, ultimately requiring Jews to identify themselves in ways that would permanently separate them fr om the rest of the population.

      Aici ne aflam deja, pentru ca in 1937-38, evreii erau obligati sa se legitimeze in magazine, atunci cand cumpara paine, peste tot in public. Sunt foarte aproape de acest moment. Nevaccinatilor li se interzice deja dreptul la munca. 

    nu avem ce face , altfel vom fi bagati si batuti in beciurile securitatii . multi vor spune ca nu-I posibil , dar si acum doi ani nu erau posibil multe si acum sint posibile .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb