Guvernul a aprobat un proiect de Lege privind împrumutul BDCE pentru zona de sud-vest a României

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 12 aprilie 2007

Guvernul a aprobat un proiect de Lege privind Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 51,2 milioane de euro, destinat finanţării Proiectului privind apărarea împotriva inundaţiilor în zona de sud-vest a României.

Împrumutul va fi disponibilizat în tranşe, iar fiecare tranşă va fi pentru o perioadă ce nu va depăşi 15 ani, incluzând o perioadă de graţie de cinci ani.

Costul total estimat al Proiectului este de aproximativ 62 milioane de euro, diferenţa urmând să fie asigurată de la bugetul de stat.

Proiectul privind apărarea împotriva inundaţiilor în zona de sud-vest a României îşi propune să ofere soluţii pe termen mediu pentru îmbunătăţirea nivelului existent de protecţie a digurilor şi a albiilor râurilor pe principalele cursuri de apă, asigurând astfel o protecţie optimă pentru locuitorii din zonă în caz de inundaţii catastrofale.

Pe ansamblu, se estimează că lucrările ce vor fi efectuate vor contribui la protejarea a aproximativ un milion de persoane, reprezentând o treime din populaţia totală a judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este decembrie 2009.

Lucrările hidrotehnice propuse spre execuţie vizează consolidarea şi regularizarea malurilor unor cursuri majore şi remodelarea albiilor, evitându-se astfel, pe viitor, producerea viiturilor şi distrugerea infrastructurilor de transport, a gospodăriilor şi a obiectivelor economice. Ele vor fi efectuate în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, în sud-vestul României, cu excepţia unui subproiect localizat în judeţul limitrof Hunedoara, afectat şi el de inundaţii.

Proiectul de lege va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a fost semnat la Bucureşti, pe 18 decembrie 2006, şi la Paris, pe 9 ianuarie 2007. Aplicarea prevederilor Acordului-cadru va reveni Ministerului Mediului, desemnat ca agenţie de implementare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb