Guvernul a simplificat procedura de restituire a taxei auto şi a timbrului de mediu

D.I.
Politică #Auto / 29 martie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Guvernul a simplificat procedura de restituire a taxei auto şi a timbrului de mediu, prin eliminarea obligaţiei de a ataşa, la cerere, certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, măsura regăsindu-se într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi şi dat publicităţii.

Documentul mai prevede o serie de măsuri, precum reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane cu 183,62 de lei pe mia de litri, respectiv cu 217,31 de lei pe tonă, dar şi posibilitatea ca microîntreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

La finalul şedinţei, Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat: "Au fost introduse măsuri prin care se introduc eşalonări la plata măsurilor fiscale şi restituirea taxei auto şi timbrului de mediu, în scopul simplificării acestor proceduri de restituire pe cale administrativă. Se elimină, aşadar, obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a maşinii, pentru că organul fiscal are toate informaţiile respective".

Referitor la măsurile sociale adoptate astăzi, Nelu Barbu a precizat: "Au fost luate măsuri menite să încurajeze microîntreprinderile şi persoanele fizice să facă sponsorizări sau să acorde burse private pentru asigurarea activităţii ONG-urilor care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat. Microîntreprinderile vor putea beneficia de reducerea sumelor aferente din impozitul pe venituri, până la nivelul a 20 la sută din impozitul datorat pe trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. (...) În cazul persoanelor fizice, se majorează de la 2 la sută la 3,5 la sută cota din impozitul pe venit care poate fi donată pentru susţinerea entităţilor non-profit şi instituţiilor de cult care sunt furnizori de servicii acreditaţi şi au cel puţin un serviciu social licenţiat (...) Aceste microîntreprinderi vor beneficia de anumite facilităţi: vor fi scutiţi de la plata impozitului reinvestit, scutirea de la plata impozitului pe profit în cazul în care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare, dezvoltarea. Măsura a fost luată pentru a încuraja investiţiile în aceste domenii strategice".

El a precizat că obligaţia celor care fac sponsorizări va fi aceea că trebuie să declare beneficiarii, pentru o monitorizare şi un control al banilor alocaţi.

În cele din urmă, o altă modificare făcută prin OUG se referă la sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, actul normativ introduce scutirea de la plata impozitului pe venit a asistenţilor personali şi profesionişti în calitate de însoţitori ai persoanelor cu handicap grav şi accentuat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb